Instituția Prefectului – Județul Caraș – Severin și Consiliul Județean Caraș-Severin au elaborat în luna decembrie a anului anterior un proiect de hotărâre a Guvernului privind alocarea unor sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018, care să asigure resursele financiare necesare achitării plăţilor restante înregistrate de Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş, Spitalul Orăşenesc Oraviţa şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa. 


Prin Hotărârea de Guvern nr. 1025 din 2018 au fost alocate bugetelor locale ale municipiului Caransebeş, oraşului Oraviţa şi judeţului Caraş-Severin sumele de 2 milioane lei, 1 milion respectiv 4 milioane lei pentru a sprijini cele trei unităţi medicale menţionate.

În şedinţa de Consiliu Judeţean care s-a desfăşurat astăzi la sediul Palatului Administrativ, a fost aprobat un proiect de hotârâre prin care, în urma rectificării pozitive a bugetului propriu al judeţului Caraş-Severin cu suma de 4 milioane lei, aceasta va fi transferată către Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa. Suma alocată pentru plata arieratelor, sunt veniţi din Fondul de Rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului . Consiliului Judeţean a suplimentat suma cu alţi 650 de mii de lei.

(Marius Căruntu)