Un şofer român de TIR a provocat un accident teribil, în Franţa. În vârstă de 30 de ani, şoferul venea din Spania şi avea semiremorca plină cu 27 de tone de role de hârtie a relatat publicația franceză charentelibre.fr.

Luni după amiaza, 7 ianuarie, în jurul orei 14:30, un camion înmatriculat în Spania condus de un român în vârstă de 30 de ani s-a răsturnat la intrarea în Merpins. A rupt o linie telefonică şi a distrus câteva rânduri de vie, înainte de a se opri blocat, pe o parte.

Poliţiştii nu au reuşit să stabilească dacă accidentul s-a produs din cauza vitezei excesive, sau a stării de ebrietate avansate a şoferului. Românul a fost testat şi rezultatul a fost de 2.14 grame pe litru de sânge alcool.

Accidentul de pe D732 s-a produs după ce, înaintea unei curbe la stânga, TIR-ul condus de român a ieşit dincolo de acostament, apoi s-a răsturnat pe dreapta.

Circulaţia a fost parţial blocată o vreme şi total, pentru mai multe ore, la momentul la care o macara a venit pentru a ridica TIR-ul şi a-l scoate de pe câmp.

Aproape ca prin miracol, şoferul a scăpat nevătămat.