Transport special pentru elevii din Timişoara

156

În premieră, Primăria municipiului Timişoara introduce, din 14 ianuarie, transportul şcolar al elevilor din cartiere spre liceele din centrul oraşului. Astfel, elevii de la liceele din centru şi care locuiesc în cartierele Circumvalaţiunii, Lipovei, Şagului şi Soarelui vor fi duşi gratuit la şcolile la care învaţă şi apoi acasă cu minibuze puse la dispoziţie de Serviciul de Transport Public Timişoara.

Şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, Aura Danielescu, a precizat pentru Radio Reşiţa că este în avantajul copiilor şi este firesc să se procedeze astfel pentru principalul beneficiar care este elevul, iar în al doilea rând, prin această măsură, se poate decongestiona circulaţia în centrul municipiului, zonă extrem de îngreunată.

“Sperăm doar ca părinţii să conştientizeze că este o măsură extrem de benefică luată de Primăria Timişoara care pune la dispoziţie acest transport, inclusiv cu un însoţitor de la Poliţia Locală pentru fiecare mijloc în parte. Nu va fi uşor pentru că, de ani de zile, părinţii s-au obişnuit să îşi ducă personal copiii spre şcolile centrale, liceele foarte mari şi solicitate, aflate în preferinţele lor. Dacă părinţii încep să prindă încredere, încep să îşi dea seama că e mai bine aşa şi că pot să îşi simplifice viaţa lăsând copiii să se deplaseze cu aceste mijloace destinate lor în exclusivitate, sigur va fi extrem de benefică această măsură a municipalităţii timişorene”.

Aura Danielescu – inspector-şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş:

Microbuzele vor pleca după un orar fix din cartiere, începând cu ora 7.10 pentru cel mai îndepărtat cartier, până la ora 7.45, pentru cel mai apropiat de destinaţie, iar la întoarcere vor pleca din staţiile cap de linie ale şcolilor, spre fiecare cartier, la orele 12.10, la 13.10 şi 14.10.

Ada Botezan

foto news.ro