Ministrul educaţiei, Ecaterina Andronescu, susţine că nu va mai exista manual unic

85

Ministrul educaţiei, Ecaterina Andronescu, susţine că nu va mai exista manual unic, iar în noua metodologie pentru elaborarea manualelor, accentul cade pe calitate şi apoi pe preţ.

Într-o declaraţie la un post de televiziune, ea a explicat faptul că este deja pe site-ul ministerului noua metodologie şi că noile criterii avute în vedere ţin de conţinutul ştiinţific corecţ de adaptarea la programă, respectarea programei şi adaptarea la vârsta copilului.

E deja pe site-ul Ministerului Educaţiei noua metodologie pentru elaborarea manualelor în acest an. Se renunţă la ideea de manual unic. (…) În metodologie accentul l-am pus pe calitatea manualului, pe criteriile care vizează calitatea şi care ţin de conţinutul ştiinţific corecţ de adaptarea la programă, respectarea programei, adaptarea la vârsta copilului. Pe toate aceste criterii de calitate un manual poate aduna 100 de puncte, intră în a fi selectat dacă obţine cel puţin 95 de puncte. Nu va mai fi un manual unic şi vor fi editurile care vor veni cu manuale. Vor fi făcute evaluări separate pe calitate şi apoi ne uităm la preţ. Primul considerent este cel legat de calitate, pentru că până la urmă calitatea manualului contează foarte mult pe masa elevului şi a profesorului. Manualul rămâne una dintre cele mai importante resurse educaţionale”, a declarat Ecaterina Andronescu,

Ecaterina Andronescu a mai spus că profesorii vor putea din nou să aleagă între mai multe manuale, realizate de edituri diferite.