Parchetul de pe lângă judecătoria Făget are un nou procuror șef, magistratul Dan Cristian Tătar

91

Rocadă între parchetele de pe lângă judecătoriile din Lugoj și Făget, după ce șefii acestor instituții au schimbat posturile între ei.

Prima mutare a fost în vara anului trecut, când prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făget, Lavinia Rus, a obținut postul în municipiul de pe Timiș, unde a fost singurul candidat care s-a înscris la concursul pentru ocuparea funcției.

În iarnă a fost scos la concurs postul de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Făget, iar Dan Cristian Tătar a intrat în cursă. Fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj a promovat examenul organizat în perioada 11 octombrie – 18 decembrie 2018, de către Consiliul Superior al Magistraturii, cu o medie finală de 8,925.

Magistratul Dan Cristian Tătar a avut doar un singur contracandidat, pe Gladiola Nicoleta Bugărin, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Făget, care a obținut o medie finală de 8,835. Mandatul de şef este pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reinvestirii o singură dată.

Dan Cristian Tătar este doctor în drept și a ajuns prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj în 2014, odată cu pensionarea fostului prim-procuror, Dumitru Cornean, funcție pe care a ocupat-o timp de patru ani.

sursa foto: facebook

(Ion Moldovan)