Preluarea Preşedinţiei Consiliului UE, marcată la Reşiţa de Forumul Democrat al Germanilor

116

Forumul Democrat al Germanilor din judeţul Caraş-Severin şi Asociaţia Germană de Cultură şi Educaţie a Adulţilor Reşiţa a marcat preluarea, pentru prima oară, a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, prin realizarea unui plic filatelic ocazional şi a unei ştampile adecvate.

“Pentru prima oară am luat legătura cu Europa în toamna anului 1990, vizitând organizaţii europene din Austria. De atunci, participând la nenumărate manifestări cu caracter european, atât în ţară, cât şi peste hotare, am crescut în gândire şi implicare în această configuraţie a păcii şi a unităţii în diversitate. Astăzi mă simt cetăţean european în adevăratul sens al cuvântului, mă simt responsabil cu ce se întâmplă în Uniunea Europeană, aşa cum ar trebui să fie responsabil fiecare locuitor al ţărilor membre. Europa unită se află în momentul de faţă într-un moment de cotitură, iar ţara noastră, prin Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, este chemată să soluţioneze în primele şase luni ale noului an, o mare parte dintre acestea. Prin acest plic filatelic ocazional realizat la Reşiţa, doresc să conştientizez conaţionalii de importanţa acestei preşedinţii pentru România şi pentru continent”, a declarat vineri, pentru AGERPREŞ preşedintele Forumului Democrat al Germanilor din Caraş-Severin, Erwin Josef Ţigla.

Ştampila a fost aprobată de Federaţia Filatelică Română şi de Poşta Română. Întreaga corespondenţă ce a fost trimisă de la Oficiul Poştal Reşiţa 1, în ziua de 3 ianuarie, a fost obliterată cu această ştampilă.

De menţionat că preşedintelui Forumului Democrat al Germanilor din judeţul Caraş-Severin i-a fost înmânată, în data de 14 iulie 2018, în cadrul Seminarului Internaţional “Europa-Forum Neumarkt 2018”, medalia “Mérite Européen” în grad de arginţ de către Ingeborg Smith, din partea Fondation du Mérite Européen din Luxemburg şi de către Othmar Karaş membru al Parlamentului European, pentru merite deosebite în promovarea înţelegerii în Europa, prima medalie de acest fel primită de un cetăţean din România.