Michael Schumacher împlinește azi 50 de ani

195

Cel mai titrat pilot din istoria Formulei 1, Michael Schumacher, împlineşte astăzi 50 de ani. Acesta se recuperează la reşedinţa sa din Elveţia, în urma accidentului grav suferit la schi în urmă cu cinci ani. Cu ocazia zilei sale de naştere, familia a anunţat lansarea unui muzeu virtual dedicat carierei lui Michael Schumacher. Este vorba despre o aplicaţie realizată de fundaţia Keep Fighting.

Michael Schumacher s-a născut la 3 ianuarie 1969, în localitatea Hurth, situată în vestul Germaniei. El a debutat în Formula 1 la vârsta de 22 de ani, la volanul unui monopost Jordan, în august 1991, în Marele Premiu al Belgiei, şi a obţinut prima victorie un an mai târziu, pe acelaşi circuit.


Michael Schumacher are în palmares şapte titluri de campion mondial, în 1994, 1995 (ambele cu Beneton), 2000, 2001, 2002, 2003 şi 2004 (toate cinci cu Ferrari), performanţă neegalată până acum.
La 29 decembrie 2013, fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher a fost victima unui accident la schi, în staţiunea franceză Meribel. El a fost transferat la un spital din Grenoble după ce a suferit un traumatism cranian sever şi o hemoragie cerebrală. Până la 16 iunie 2014, Schumacher a fost în comă. El a fost transferat la 18 iunie 2014 la o unitate medicală de specialitate din Lausanne, iar în 9 septembrie 2014 a fost externat şi mutat la locuinţa sa din localitatea elveţiană Gland, scrie digisport.ro
Miercuri, familia lui Michael Schumacher a anunţat că va celebra victoriile acestuia, recordurile lui şi împlinirea a 50 de ani. Puteţi fi siguri că Michael este pe mâini bune. Facem tot ce ne stă în putere pentru el. Vă rugăm să înţelegeţi că noi respectăm dorinţa lui Michael de a ţine un subiect atât de sensibil ca sănătatea în privat, se arată într-un comunicat al familiei Schumacher.
Joi, o expoziţie dedicată fostului pilot este deschisă la Muzeul Ferrari din Italia.Intitulată „Michael 50”, expoziţia va prezenta imagini din cariera lui Schumacher, dar şi înregistrări cu zgomot de motor sau interviuri inedite cu germanul din 2013.
De asemenea, tot joi va fi lansată o aplicaţie numită Official Michael Schumacher App prin intermediul căreia vor putea fi văzute fotografii ale maşinilor de cursă ale germanului.