Windows 10 devine cel mai folosit sistem de operare

64

A fost nevoie de aproape trei ani si jumătate pentru ca cel mai nou sistem de operare Microsoft să dobândească mai multă încredere din partea utilizatorilor decât versiunea anterioară de Windows., conform profit.ro

Conform Net Market Share, compania de analiză a traficului online, Windows 10 a ajuns la o cotă de piată de 39,22%, depăsind Windows 7, sistem de operare care este încă folosit de 36,9% din utilizatori. Windows 7 împlineste anul acesta 10 ani si va ajunge la finalul ciclului de viată în ianuarie 2020. Companiile care aleg să folosească în continuare Windows 7 pot plăti pentru a primi în continuare update-uri de securitate după ianuarie 2020.

În ciuda faptului că Windows 10 nu se bucură de ritmul de adoptie la care spera Microsofţ compania americană spune că adoptia în zona corporate este bună si că peste jumătate dintre companii au trecut deja la Windows 10.

După un start anevoioş cu numeroase dificultăsi tehnice, problema principală a lui Windows 10 a devenit lipsa de încredere în update-urile livrate de Microsoft. Ambele update-uri importante de anul acesta au creat probleme majore si chiar au determinat Microsoft să le retragă după lansare din cauza problemelor create. Neîncrederea utilizatorilor si a companiilor se vede inclusiv în cifrele privind adoptia celui mai recent update major, asa-numitul October 2018 Update. Doar 7% din utilizatori l-au instalat până acum.

foto the verge.com