[FOTO] Împreună şi în Sfânta Seară de Crăciun, de la 22, se va așeza cu noi la masa prieteniei un simbol al acestui colț de Românie frumoasă,Liubița Raichici!

189

Radio România Reşiţa este radioul oamenilor şi promovează Valoarea.
Frecvenţele radioului reşiţean semnifică 24 de ore din 24, ACASĂ pentru toţi ascultătorii, indiferent că sunt din ţară sau din afara graniţelor.
Din Banatul de Munte, pleacă spre voi colindul gândului bun, indiferent unde v-ați afla!

Împreună şi în Sfânta Seară de Crăciun la emisiunea ‘’Între noi.Rămâne între noi’’ se va așeza cu noi la masa prieteniei și-a bucuriei de a fi împreună, un simbol al acestui colț de Românie frumoasă, un vorbitor și trăitor de poezie în limba română și limba sârbă, care ne va povesti despre obiceiurile de Crăciun, tradiții și amintiri, despre prietenie și iubire creștină-Liubița Raichici.
Prietenă a radioului reşiţean, poeta noastră ne dăruiește bucuria câtorva clipe, pentru că:

“Iubirea va fi criteriul de judecată“

Liubiţa Raichici s-a născut pe 19 ianuarie 1962, în Moldova-Nouă, Caraş-Severin.A absolvit Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Filologie, secţia limba şi literatura rusă, limba şi literatura română, în anul 1985. A făcut studii postuniversitare, la Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie, specializare Antropologie şi lingvistică, domeniul slavo-român, 2005;Studii doctorale cu tema ,,Vasko Popa în literature română” (prof.univ.dr. Cornel Ungureanu) la Universitatea de Vest din Timişoara, Facultatea de Istorie, Teologie şi Litere, 2005-2008;Doctor în filologie din anul 2008.
Deţine Meritul cultural în rang de Cavaler, cat. I-a, pentru literatură, acordat de Preşedinţia României şi Ministerul Culturii, 2004;Zlatna značka Kulturno-provetne zajednice Srbije , Insigna de aur a Uniunii Cultural Educative a Serbiei, acordată de Ministerul Diasporei a Republicii Serbia şi Uniunea Cultural Educativă a Serbiei, 2007;Crucea ,,Episcop Elie Miron Cristea”, pentru mireni, Episcopia Caransebeşului, Patriarhia Română;Crucea ,,Sfântu Gheorghe”, cat.II, pentru mireni, Episcopia Nikşici, Patriarhia Sârbă, Montenegru. Din anul 2010 este director executiv al Direcţiei pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional a judeţului Caraş-Severin şi din anul 2011 este iniţiatorul, organizatorul şi directorul FESTIVALULUI INTERNAŢIONAL DE POEZIE ,,PORŢILE POEZIEI” (care până în prezent a întrunit aproximativ 100 de state şi 350 de poeţi.

La numerele de telefon 0255.20.60.61 sau 0255.20.60.62 puteți intra în direct cuLiubița Raichici, sau puteți lăsa mesajele voastre pe numărul de WhatsApp: 0739.348.688.

Rămâneți ACASĂ pe frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.
Anca Bica Bălălău