Moş Crăciun a ajuns aseară pe Valea Cernei şi a poposit la sediul Poliţiei oraşului Băile Herculane… şi nu pentru a fi audiat în vreun dosar privind rele tratamente aplicate renilor sau pentru a reclama starea drumurilor pe unde trebuie să meargă cu sania trasă de reni, ci pentru a aduce daruri copiilor poliţiştilor din staţiunea de pe Cerna!

Ca de obicei, oamenii în uniformă albastră au împodobit bradul de Crăciun în holul de la intrarea în sediul Poliţiei, unde Moşul i-a aşteptat pe cei mici! Aceştia au venit însoţiţi de părinţii lor şi au fost emoţionaţi la întâlnirea cu Moş Crăciun, mai ales cei care i-au văzut pentru prima dată barba albă şi costumul roşu, iar lângă el având sacul fără fund, plin de cadouri!

Aşa cum Moşul i-a obişnuit pe cei mici în ceilalţi ani, a luat în braţe fiecare copil şi nu s-a ridicat de pe scaun până a auzit de la toţi copiii o poezie sau un cântecel în spiritul Crăciunului, iar copiii au plecat de lângă Moş Crăciun cu câte o pungă plină de cadouri, nu însă înainte ca fiecare copil să aibe ca amintire o fotografie cu cel care le-a adus darurile!

Festivitatea s-a desfăşurat sub genericul POMUL DE CRĂCIUN s-a derulat sub directa coordonare a comisarului-şef Gheorghe Nicolae Băcanu comandantul Poliţiei oraşului Băile Herculane, care i-a cedat, însă, comanda lui Moş Crăciun în timpul în care acesta şi-a făcut datoria faţă de cei mici… că doar funcţia lui Moş Crăciun doboară gradul… chiar şi al şefului Poliţiei!

Paul-Sever SMADU