Grupul de Suport Violeta din cadrul Onco Help Timişoara sprijină femeile diagnosticate cu cancer la sân!

Grupul de Suport Violeta a Persoanelor Diagnosticate cu Cancer la Sân a luat naştere în anul 2006, în cadrul Asociaţiei Onco Help la initiaţiva unui grup format din medici oncologi şi foste bolnave de cancer mamar.

Grupul de Suport Violeta a Persoanelor Diagnosticate cu Cancer la Sân este locul unde înveţi să ai curajul să pronunţi cuvântul „cancer”, unde înveţi să spui „am avut cancer” sau să te accepţi aşa cum eşti, locul unde lumea este obişnuită cu parul tuns foarte scurt şi cu perucă, locul unde poţi să plângi şi nimeni nu va râde de tine pentru că te înţelege, pentru că fiecare în parte a trecut prin aşa ceva” a precizat Anghelina Glisici – Coordonator grup.

Dorinţa comună a medicilor oncologi cât şi a coordonatoarelor acestui grup a fost aceea de a veni în întâmpinarea persoanelor care au fost diagnosticate cu cancer de san, indiferent dacă sunt încă în tratament sau sunt vindecate, şi a persoanelor care au doar bănuiala că ar avea acest diagnostic şi au nevoie de încurajare şi sprijin de specialitate.

Prin activităţile desfăşurate Grupul de Suport îşi propune:

  • să obişnuiască doamnele din grup să gândeasca pozitiv despre evolutia bolii si despre sansele de vindecare
  • să le arate ca un om bolnav dar optimist este un om puternic care poate să invinga orice boală
  • să ajute doamnele din grup să-si identifice cauzele pentru care s-au imbolnavit si sa incerce sa le elimine
  • să înveţe doamnele ca o dorinta sincera si neumbrita de indoieli se poate implini
  • să le obisnuiasca sa nu faca din viitor un scenariu negativ
  • şi – poate cel mai important lucru – să le demostreze faptul ca trecutul nu poate fi schimbat, viitorul nu a venit inca, asa ca este bine sa traiesti prezentul plin de iubire, bucurie si seninatate sufleteasca

Grupul de suport Violeta al persoanelor diagnosticate cu cancer la sân, organizează în fiecare an expoziţii caritabile. Obiectele scoase la vânzare în cadrul expoziţiei sunt realizate exclusiv de persoane diagnosticate cu cancer, în timpul şedinţelor de terapie prin artă.

Banii strânşi din vânzarea prosuselor confecţionate hand-made sunt folosiţi tot pentru ajutorarea bolnavilor care suferă de cancer!

Daiana Roşca

Cele mai citite

Related Articles