Reprezentații Primăriei Reșița atrag atenția cetățenilor. Aceștia au obligația să deszăpezească trotuarele din fața caselor și a spațiilor comerciale, precum și înlăturarea zăpezii de pe acoperișe.

Primăria municipilui Reșița face apel la toate instituțiile publice,toți agenții economici, administratori de imobile și proprietari persoane fizice și juridice, să ia toate măsurile ce se impun pentru eliminarea pericolului de accidentare a celor care circulă pe căile publice aferente imobilelor. Accidente ce pot fi provocate de căderea zăpezii și a țurțurilor de pe acoperișuri.

Potrivit prevederilor HCL nr.69/2014 privind “Stabilirea unor măsuri necesare pentru buna gospodărire a municipiului Reșița”, autoritațile publice, instituțiile publice și private, operatorii economici, asociații de locatari și persoane fizice și juridice, au obligația să asigure pe o distanță de cel puțin 5 m sau după caz, până la marginea suprafeței carosabile, curațirea gheții și a zăpezii de pe trotuare.

Nerespectarea celor menționate constituie contravenție și se sancționează cu amenzi între 500 și 2500 de lei.

În cazul în care cetățenii intâmpină dificultăți în înlăturarea zăpezii de pe acoperiș, aceștia pot solicita sprijinul pompierilor prin apel la 112.

Răzvan Todor