Sportul lugojean, în Top 10 Olimpic! Rafael Szabo, Ivan Guidea şi Victor Doană, printre cei mai buni sportivi ai județului Timiș

260


Consiliul Judeţean Timiş va premia miercuri, 19 decembrie, de la ora 17, cei mai buni performeri din județ, pentru rezultatele obţinute în 2018.


Cum era de aşteptat printre premianţi se află, ca în fiecare an, şi sportivii lugojeni, care reprezintă Clubul Sportiv Şcolar Lugoj, Clubul Sportiv Municipal Lugoj şi Clubul Sportiv Maraton ’ 93, al persoanelor cu dizabilităţi locomotorii.


Lugojul are doi sportivi în Top 10 Olimpic.
Este de vorba de luptătorul Ivan Guidea (30 de ani) de la secţia de lupte libere (coordonată de antrenorul emerit Emil Vanea) a Clubului Sportiv Municipal Lugoj, care ocupă locul al doilea al topului, după canotorul Alexandru Danciu, ce a fost medaliat în 2018 cu argint la europeanul de juniori, aur la mondialul de juniori şi argint la Jocurile Olimpice de Tineret.
Cea mai bună performanţă a lui Ivan Guidea, din acest an, a fost medalia de bronz obţinută la Campionatul European de Seniori.
Sportivul a fost desemnat în 2016 sportivul anului, al judeţului Timiş, tot pentru o medalie de bronz la europeanul de seniori şi a fost inclus în Top 10 Olimpic în 2017.


Celălalt sportiv lugojean prezent în topul judeţului este gimnastul Rafael Szabo (va împlini 18 ani în această lună), descoperit şi format la Clubul Sportiv Şcolar Lugoj de antrenorul Adrian Meleancă, în prezent coordonatorul lotului naţional de juniori, cantonat la Reşiţa.


Ion Moldovan