Peste 130.000 ţigări de contrabandă,bani şi bunuri au fost cnfiscate de poliţiştii arădeni

233

Luni 17 decembrie, polițiștii Secției nr.2 rurale Arad împreună cu polițiști din cadrul Biroului de Ordine Publică, ai Biroului de Investigații Criminale, Secției nr.1 Vlaicu, Secției nr.2 Micalaca, orașului Nădlac și sprijiniți de lucrătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale si de tehnicienii Serviciului Criminalistic, au efectuat trei percheziții pe raza municipiului Arad, la persoane bănuite de contrabandă cu ţigarete. În urma percheziţiilor, patru bărbaţi au fost reţinuţi de poliţişti pentru contrabandă cu ţigări.


În cazul percheziției efectuate într-un imobil de pe strada Șezătorii din municipiul Arad, a fost surprins în flagrant delict un bărbat de 59 de ani, în timp ce oferea spre comercializare unui alt bărbat de 64 de ani, 36.000 fire țigarete netimbrate sau timbrate necorespunzător, susceptibile că ar fi provenit din contrabandă.


Asupra bărbatului în cauză, a fost depistată suma de 15.725 de lei, sumă susceptibilă că ar fi provenit din comercializarea țigărilor. În acelasi imobil, polițiștii au mai depistat 16.600 fire țigarete de diferite mărci, telefoane mobile, 2 macete, o sabie, 4 pumnale, o stea metalică, bunuri care au fost confiscate de către poliţişti în vederea continuării cercetărilor.


În urma celei de-a doua percheziții efectuată pe strada Socului, în locuința unui bărbat de 40 de ani, au fost depistate 9.820 fire țigarete netimbrate sau timbrate necorespunzător, susceptibile că ar fi provenit din contrabandă, 17.000 de lei, 550 de euro şi telefoane mobile. În autoturismele aceluiași bărbat, a mai fost depistată cantitatea de 19.800 fire țigarete netimbrate sau timbrate necorespunzător.


La cea de-a treia percheziţie efectuată de polițiști pe strada Flueraș, în locuința unui bărbat de 41 de ani, în autoturismele utilizate de acesta au fost depistate 51.700 fire țigarete, susceptibile că ar fi provenit din contrabandă.


În total, în urma percheziţiilor, au fost confiscate 133.920 fire țigarete, 32.725 lei, 550 de euro și alte bunuri care au fost confiscate în vederea continuării cercetărilor.

Activitatea de cercetare/ documentare a activității infracționale s-a derulat pe o perioadă de patru luni, sub supravegherea și îndumarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Arad.