Reșițenii sunt în continuare nemulțumiți de felul în care a acționat primăria în cele 48 de ore de Cod Portocaliu de ninsoare. Primarul municipiului, Ioan Popa, aduce lămuriri în legătură cu strategia de deszăpezire folosită.

“A nins 48 de ore non-stop, fără pauză. Știam ce se va întâmpla încă de miercuri. Joi am discutat cu personalul din cadrul comitetului de deszăpezire. Strategia de a acționa a fost a mea personală și mi-o asum. Atunci când ninge fară întrerupere este inutil ca pe anumite artere, străzi, capilarități, să intervi din zece în zece ore. În asemenea situații au prioritate tronsoanele principale, pentru a permite spitalului, serviciului de ambulanță, pompierilor și școlilor să funcționeze.

După descongestionarea arterelor principale, se acționează pe capilarități. Pe străzile care au un grad mai mic de utilizare. Este inutil să curațăm un tronson adiacent, doar pentru a deservi câtorva cetățeni. Aceste străzi se curăță atunci când se va opri zăpada, lucru pe care îl facem încă de ieri după-masă.

Sunt zone unde nu îmi pot asuma să îmi trimit angajații pentru a acționa, fiind foarte periculos. Gândiți-vă ce ar însemna să trimiți un utilaj pe o stradă cu o înclinație ridicată, unde s-au depus deja 20-30 de centimetri de zăpadă. Coborârea acelui utilaj devine foarte periculoasă.

Vreau să le mulțumesc colegilor mei de la secție. Am avut șoferi care au stat pe camioane și 16-18 ore. Le mulțumesc în mod special tuturor reșițenilor care în ultimele 48 de ore au avut o lopată în mână, chiar și pentru 10 minute”, a declarat Ioan Popa, primarul municipiului Reșița. 

Edilul a mai precizat faptul că în anii precedenți, orașul a beneficiat de sprijinul armatei și al jadarmeriei care suplineau personalul redus din cadrul primăriei, existent în situațiile de urgență.

Răzvan Todor

1 COMENTARIU

  1. NU VREAU SA INTRU ÎNTR-O POLITICA DE TIP LIBERALĂ CA NUA REGASESC…….DAR CIND CITESC CA NU ACTIONEAZA PE STRAZI INFUNDATE SAU DE ALTA NATURA.VREAU SĂ-L INTREB PE ACEASTA CALE CIND PE STRADA RINDUL II EXISTA UN MAGAZIN ALIMENTAR,UNIC PE O RAZA DE 2-3 KM,SI APROVIZIONAREA LUI ESTE IMPOSIBILA CU MASINI DE LA DIFERITE FIRME CHEAR DIN ALBA IULIA,SA SE INTOARCA INAPOI SI ASTA SE INTIMPLA CU 3-4 PE ZI.GINDESC D.NULE PRIMAR CA AVIND IN VEDERE CA ESTE CU IMPOZITUL LA ZI,CU FACTURI PLATITE LA ZI,SI BINE INTELES SI CELELALTE CHELTUIELI.INCERCATI SA INTELEGETI CA ACEST MAG.SERVESTE OAMENI BATRINI,CU HANDICAP GRAV,e.c.t CARE IN ACESTE CONDITI NU SE POATE.MAI MUL SA NU MAI VORBIM DE UN INCENDIU,DE UN APEL LA SALVARE CA SE MOARE CU ZILE.CONSIDER CA SUNTETI INDREPTATIT SA VA ARUNCATI PRIVIREA SI ASUPRA PROBLEMELOR DIN DEALUL MARE,STR.RINDUL …I….II….III,STRAZI LOCUITE DE CETATENI CU VIRSTE INAINTATE,BOLNAVI SI FARA NICI UN SPRIJIN DIN PARTEA DE.VOASTRA CA EDIL AL RESITEI.VA ASTEPTAM SI NOI IN ACEASTA ZONA PTR.A VA CONVINGE DE CELE SEMNALATE.

Comentariile sunt închise.