Primăria Reşiţa va da amenzi celor care nu îşi curăţă zăpada

919

Judeţul Caraş-Severin s-a aflat timp de 48 de ore sub cod portocaliu de ninsori, fapt care a determinat o mobilizare în forţă a echipelor de intervenţie la nivelul Municipiului Reşiţa.

Astfel, începând de vineri seara, angajaţii Direcţiei pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului au acţionat la nivelul municipiului cu cinci utilaje cu lame şi sărăriţe, două utilaje cu lame şi rezervoare de clorură, două tractoare cu lame tractate, un utilitar 4×4 pentru zonele înguste şi pentru intervenţii rapide. Mai mult, au fost închiriate utilaje de la agenţii economici pentru a se putea face faţă solicitărilor. S-au consumat până în această seară aproximativ 75 de tone de sare şi 20 de tone de clorură. Stocurile sunt suficiente pentru perioada următoare.

În zilele care urmează se va acţiona în special pe microraioane, cartiere şi zonele înguste. Pe arterele principale ale municipiului se circula fără probleme, dar în condiţii de iarnă, probleme mai există în cartierele limitrofe şi localităţile aparţinătoare unde încă se mai intervine şi la această oră.

Totodată, Primăria Reşiţa face apel către toţi cetăţenii, persoane fizice şi juridice, asociaţii de locatari/proprietari, instituţii publice şi private şi operatori economici să intervină pentru a degaja zăpada şi gheaţa de pe trotuare şi căile de acces asigurând astfel circulaţia normală a cetăţenilor, în conformitate cu prevederile legislative privind obligaţiile şi răspunderile care revin atât autorităţilor administraţiei publice, agenţilor economici, dar şi cetăţenilor pentru buna gospodărire a localităţii, mai precis Hotărârea Consiliului Local nr. 69/2014 privind măsurile pentru buna gospodărire a localităţii, cap.A, art. c), dar şi a Hotărârii Consiliului Local nr. 95/2016 privind Regulamentul de funcţionare a asociaţiilor de locatari/proprietari, cap. III art.16, lit B), alin. (23).

Începând cu data de 17.12.2018, inspectorii din cadrul Primăriei Municipiului Reşiţa vor efectua controale pe raza municipiului urmând a aplica sancţiuni contravenţionale, conform legislaţiei în vigoare, cu amenzi cuprinse între 500-2500 lei.