Angajaţii Spitalului Judeţean Reşiţa au demonstrat că sunt un exemplu pentru societate!

Centrul de Transfuzii Sanguine s-a mutat astăzi la Spitalul Judetean din Resita! Cadrele medicale s-au mobilizat şi au donat sânge pentru a ajuta bolnavii internaţi în cadrul unităţii medicale.

De la primele ore ale dimineţii aproximativ 60 de medici, asistente şi cadre auxiliare, cu suflet mare, şi-au arătat interesul de a rezolva această criză acută de sânge cu care se confruntă de ceva timp judeţul nostru. Din cele 60 de cadre medicale interesare să ajute bolnavii, 37 au fost apte şi au donat sânge. Donarea sânge nu este dureroasă, nu are efecte adverse pentru donator, dar poate însemna o şansă în plus la viaţă pentru un bolnav aflat într-o situaţie gravă, ne-a declarat coordonatorul Centrului de Transfuzii, medicul Rodica Neaga.

Cadrele medicale de la Spitalul Judeţean din Reşiţa au reuşit să facă o faptă bună pentru bolnavi şi roagă cetăţenii sănătoşi să le urmeze exemplul pentru că nu se ştie când vor avea nevoie şi ei de sânge.

Pentru a-şi asigura stocul de sânge pentru zilele libere ce vor urma, Centrul de Transfuzii Sanguine din Reşiţa va organiza săptămâna viitoare colecte mobile de sânge atât la Spitalul Municipal din Caransebeş cât şi la cel din Moldova Nouă.

Daiana Roşca

Cele mai citite

Related Articles