Managerul Waldemar Murgu a reuşit să diversifice într-un timp scurt actul medical la Spitalul din Reşiţa

Veste bună pentru pacienţi, intervenţiile chirurgicale laparoscopice pentru diverse afecţiuni, abandonate în trecut din lipsă de fonduri vor fi reluate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa.

Waldemar Murgu, noul manager al unităţii medicale a acordat deja fonduri pentru realuarea unor operaţii chirugicale importante pentru care până acum pacienţii erau nevoiţi să meargă într-un centru universitar. Şi veştile bune nu se opresc aici. Pentru Cardiologie a fost cumpărată aparatură de ultimă generaţie ce le permite medicilor să-şi monitorizeze pacienţii de acasă.

“Am încercat să creştem nu numai calitatea actului medical ci să diversificăm actul medical. Vom reintroduce investigaţiile chirurgicale laparoscopice în mai multe categorii de afecţiuni nu numai în colecist. Am discutat cu medicii de la chirurgie, deja am început să le acord buget pentru că practic din punct de vedere profesional ei ştiu să facă aceste operaţii şi o fac dar din lipsa bugetului până acum nu au fost materiale necesare dar repet acum lucrurile intră pe un făgaş normal. La Ortopedie am discutat cu doamna doctor Corcan care se va specializa în operaţii artroscopice la genunchi de exemplu, deci toate aceste lucruri au fost în mintea mea şi acum sunt în curs de rezolvare, unele deja aproape rezolvate. În plus, pentru secţie de Cardiologie au fost cumpărate Holtere monitorizare ECG, deci o supraveghere la distanţă cu ajutorul acestor aparate medicul poate monitoriza de acasă pacienţii cu afecţiuni cardiologice. Şi vă mai spun un lucru medicii Spitalului Judeţean din Reşiţa sunt bine intenţionaţi şi dornici să se adapteze în beneficiul pacienţilor”, ne-a declarat managerul Waldemar Murgu.

Vă reamintim că Waldemar Murgu a preluat conducerea interimară în urmă cu trei luni, când Spitalul Judeţean avea datorii de peste 18 milioane de lei, acum însă aceste datorii au scăzut la17 milioane de lei, graţie managementului bine pus la punct de acesta.

Daiana Roşca

Cele mai citite

Related Articles