[FOTO-AUDIO] 1 Decembrie, sărbătorit și de șahiștii din Reșița

179

Cupa ”1 Decembrie” la șah a avut loc joi, 29 noiembrie la Reșița, organizată de Asociația Județeană de Șah Caraș-Severin, cu sprijinul Direcției Județene pentru Tineret și Sport Caraș-Severin. Competiția s-a desfășurat în programul ROMANIA 100.

Competiția a fost câștigată de Daniel Pădurean, cu un total de 5 puncte. Pe locurile următoare s-au situat, în ordine, Ioan Păduraru, Gheorghe Stroescu, Mihai Bolintiș, Alin Stângu și Dănuț Radu, fiecare cu câte 4 puncte. Dintre tinerii șahiști, s-au mai remarcat David Korcsek, Rareș Ivașcu, Anca Tecliș, Ionel Văduva, Cătălin Tipol, Daniela Inasal, Iulia Kovacs, Iulia Olteanu, Stefania Molea, Albert Drăgoi sau Cătălin Guțu, iar la veterani s-au evidențiat Gheorghe Sorca și Florea Duriță. Cel mai vârstnic jucător de la Cupa ”1 Decembrie” a fost Marin Crăciun de 76 de ani, iar cel mai tânăr Ian-Adrian Dinuț de 7 ani.

Despre însemnătatea evenimentului a vorbit președintele Asociației Județene de Șah Caraș-Severin, Mihai Bolintiș:

La final de întreceri doi dintre tinerii competitori au vorbit despre însemnătatea acestui eveniment: Ana Olteanu și Ionel Văduva:

Vineri, 30 decembrie la sala polivalentă are loc ediția a VIII-a a Memorialului Bikasz-Cirica Andrei, concurs de șah rapid omologat la FIDE, competitie derulată în proiectul ROMANIA 100.

Cristina Corocan