[FOTO-AUDIO] 1 Decembrie, sărbătorit și de șahiștii din Reșița

40

Cupa ”1 Decembrie” la șah a avut loc joi, 29 noiembrie la Reșița, organizată de Asociația Județeană de Șah Caraș-Severin, cu sprijinul Direcției Județene pentru Tineret și Sport Caraș-Severin. Competiția s-a desfășurat în programul ROMANIA 100.

Competiția a fost câștigată de Daniel Pădurean, cu un total de 5 puncte. Pe locurile următoare s-au situat, în ordine, Ioan Păduraru, Gheorghe Stroescu, Mihai Bolintiș, Alin Stângu și Dănuț Radu, fiecare cu câte 4 puncte. Dintre tinerii șahiști, s-au mai remarcat David Korcsek, Rareș Ivașcu, Anca Tecliș, Ionel Văduva, Cătălin Tipol, Daniela Inasal, Iulia Kovacs, Iulia Olteanu, Stefania Molea, Albert Drăgoi sau Cătălin Guțu, iar la veterani s-au evidențiat Gheorghe Sorca și Florea Duriță. Cel mai vârstnic jucător de la Cupa ”1 Decembrie” a fost Marin Crăciun de 76 de ani, iar cel mai tânăr Ian-Adrian Dinuț de 7 ani.

Despre însemnătatea evenimentului a vorbit președintele Asociației Județene de Șah Caraș-Severin, Mihai Bolintiș:

La final de întreceri doi dintre tinerii competitori au vorbit despre însemnătatea acestui eveniment: Ana Olteanu și Ionel Văduva:

Vineri, 30 decembrie la sala polivalentă are loc ediția a VIII-a a Memorialului Bikasz-Cirica Andrei, concurs de șah rapid omologat la FIDE, competitie derulată în proiectul ROMANIA 100.

Cristina Corocan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.