Traficul feroviar este adaptat la condiţiile meteo nefavorabile

74

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA informează publicul că la această oră traficul feroviar este deschis pe toate magistralele de cale ferată, circulaţia trenurilor fiind însă adaptată la condiţiile meteo nefavorabile.

În această perioadă, în care sunt anunțate temperaturi negative la nivelul întregii țări, personalul feroviar face verificări permanente pe toate secţiile de cale ferată astfel încât, în cazul în care, din cauza temperaturilor negative înregistrate la nivelul solului, apar deranjamente sau defecțiuni tehnice la componentele infrastructurii feroviare, personalul de specialitate să intervină pentru remediere și consolidare. Precizăm faptul că aceste măsuri sunt necesare din considerente de siguranţă şi pentru menținerea continuității în traficul feroviar pe întreaga reţea.

La această oră, un număr redus de trenuri înregistrează întârzieri la sosire, întârzierile fiind însă determinate de adaptarea circulației la condițiile meteo sau de pregătirea şi verificarea suplimentară a materialului rulant pentru reînscrierea în cursă.

În judeţul Braşov, între stațiile Ghimbav şi Bartolomeu, angajații Regionalei CF Brașov desfășoară lucrări de consolidare a șinei, pe segmente izolate unde au fost identificate fisuri, însă traficul feroviar nu este afectat, deoarece trenurile circulă pilotat, sub atenta supraveghere a personalului feroviar aflat pe teren.

Pasagerii sunt rugați ca înainte de plecarea la drum să se informeze telefonic la Gara CFR din localitatea de plecare pentru informații actualizate despre mersul trenului cu care intenționează să călătorească. De asemenea, călătorii se pot informa cu privire la ora de sosire/de plecare a trenurilor din gările București Nord, Brașov, Craiova și Timișoara pe site-ul www.cfr.ro, la domeniul camere web sau accesând direct link-ul http://www.cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/2273-camere-web

Informaţii în timp real despre localizarea exactă a unui tren aflat în circulaţie puteţi afla de pe site-ul www.cfr.ro – domeniul Trenul meu (http://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren). Se introduce numărul trenului în căsuţa indicată şi se dă click pe căsuța cu mesajul Informații tren. Călătorul obține astfel date în timp real despre locul unde se află trenul în momentul respectiv, dacă are sau nu întârziere, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire la destinaţie.