[FOTO] Recepție de Ziua Națională a României la Vârșeț

69

Ziua Naţională a României a fost sărbătorită şi în Banatul sârbesc. Inițiativa i-a aparţinut Consulului General al României la Vârşeţ, Gheorghe Dinu.

Acesta a invitat la o recepție reprezentanţi ai mediului asociativ românesc din Serbia, ai Bisericii Ortodoxe Române, precum şi reprezentanţii autoguvernării locale, intelectuali, oaspeţi din România. La eveniment au fost invitați şi reprezentanții Radio Reşiţa, ca semn de apreciere a relaţiilor culturale pe care le avem cu românii din Banatul istoric. Vă reamintim, în urmă cu o lună, am deschis o bibliotecă românească la Maramorak, lângă Cuvin.

În deschidere, imnurile de stat ale României și Republicii Serbia au fost intonate de un grup de copii.

În alocuţiunea sa, Gheorghe Dinu, Consulul General al României la Vârşeţ, a subliniat importanţa Zilei de 1 Decembrie – Ziua Naţională a României pentru toţi românii. În continuare, a menţionat eforturile românilor din Voivodina în ceea ce priveşte păstrarea identitară şi spirituală, respectiv garantarea drepturilor minoritare. A elogiat eforturile etnicilor români de a-și menține și promova identitatea culturală, etnică, lingvistică și religioasă, apreciind că situația minorității etnice române din Banatul Central și Banatul de Sud reprezintă un exemplu de bune practici în domeniul respectării și protejării drepturilor minorităților.

Sebastian Dragomir

Daiana Rosca
Lucrez în mass-media de la 16 ani. Am cochetat cu televiziunea, cu presa scrisă, dar radioul îmi curge prin vene şi nu mă văd facând altceva. Sunt o leoaică ambiţioasă şi plină de viaţă. Mă consider sufletul redacţiei pentru că pun suflet în tot ceea ce fac şi reuşesc de fiecare dată să-i fac pe colegi să râdă chiar şi în cea mai mohorâtă zi. Iubesc oamenii şi mă bucur să descopăr în fiecare zi lucruri noi.