Veste bună pentru persoanele asigurate! Ca urmare a OUG 101/27.11.2018, cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2018, la nivelul județului Caraș-Severin a fost suplimentat bugetul Casei județene de Asigurări de Sănătate cu suma de 10.733.630 de lei.

Printre capitolele care au fost suplimentate se numără «medicamente cu și fără contribuție personală» cu suma de 6.470.000 de lei, «servicii medicale de hemodializă și dializă peritoneală» cu 839.000 de lei, «servicii de asistență spitalicească» cu 556.000 de lei, «servicii medicale pentru ambulatoriile de specialitate clinice», cu 310.000 de lei, «dispozitive medicale» – 200.000 de lei.

Printre cele mai așteptate rectificări se înregistrează la capitolele «medicamente pentru boli cronice cu risc crescut încluse în programele naționale de sănătate cu scop curativ» – programul național de diabet, unde bugetul a fost suplimentat cu 1,7 milioane de lei și «asistența medicală oferită în centrele de permanență», cu 566.000 de lei.

Sumele alocate județului Caraș-Severin asigură asistența medicală, medicamentele și dispozitivele medicale pentru remedierea unor deficiențe, în condiții optime, până la finalul acestui an.

Daiana Roşca

Daiana Rosca
Lucrez în mass-media de la 16 ani. Am cochetat cu televiziunea, cu presa scrisă, dar radioul îmi curge prin vene şi nu mă văd facând altceva. Sunt o leoaică ambiţioasă şi plină de viaţă. Mă consider sufletul redacţiei pentru că pun suflet în tot ceea ce fac şi reuşesc de fiecare dată să-i fac pe colegi să râdă chiar şi în cea mai mohorâtă zi. Iubesc oamenii şi mă bucur să descopăr în fiecare zi lucruri noi.