Școlile din comuna Cornereva sunt pregătite pentru asigurarea condițiilor în sezonul rece!

275

Sezonul rece a ajuns și în comuna Cornereva unde, chiar dacă nu a nins, se simte scăderea drastică a temperaturii, însă elevii din cătunele izolate ale comunei trebuie să meargă la școală în cele 11 structuri ale Școlii Profesionale Agricole din comuna din Munții Cernei!

“Cred că în proporție de peste 90 la sută suntem pregătiți pentru sezonul rece! Școala noastră dispune de două microbuze cărora le-am luat anvelope de iarnă și sunt pregătite pentru iarnă! Școlile sunt încălzite cu centrale, combustibilul solid – lemnul – este achiziționat în totalitate, bineânțeles că am raționalizat cheltuielile! Avem contract cu o firmă care se ocupă de ISCIR, de cazane… au fost verificate cazanele, au fost verificate instalațiile interioare de căldură și nu sunt probleme de ordin tehnic!”, ne-a declarat prof. Ovidiu Ursulescu – directorul Școlii Profesionale Agricole din Cornereva.

Singura școală unde încălzirea sălilor de clasă s eface cu ajutorul sobelor d eteracotă este școala de la Dobraia. “Acolo am avut cea mai mare problemă : deși pădurea este până lângă școală, este pe domeniul Parcului Național Domogled-Valea Cernei și nu ne-a fost ușor să obținem avizul pentru lemne! Nu din cauza faptului că nu a fost bunăvoință, am luat legătura cu domnul director de la Parcul Național și șeful Ocolului Silvic și pentru instituții a fost în regulă! Probleme nu avem, să sperăm că nu apar!”, ne precizează directorul Ovidiu Ursulescu.

Paul-Sever SMADU