Forţele Armate Ucrainene se află în stare de alertă totală

51

Ministerul Apărării din Ucraina a anunţat că toate subunităţile si unitătile Fortelor Armate ale Ucrainei, potrivit unei decizii luată de seful Statului Major General al Fortelor Armate ale tării, se află în stare de alertă totală.

Şeful Statului Major General a precizat că Fortele Armate Ucrainene sunt plasate în stare de alertă totală?, se precizează într-un comunicat remis luni de Ministerul Apărării din Ucraina. Anterior acestui comunicaţ Consiliul National de Securitate si Apărare al Ucrainei, CNSA şi presedintele Ucrainei, Petro Porosenko, au luat decizia de a introducere starea de război în tară. Parlamentul unicameral al Ucrainei, Rada Supremă, va examina această propunere luni, 26 noiembrie.

Duminică, 25 noiembrie, Serviciul Federal de Securitate ruş FSB, a anunţat că trei nave ucrainene aflate în apropierea Crimeii au traversat fraudulos frontiera Rusiei. Navele au fost reţinute de forţele militare ruse. Ca urmare, Rusia a solicitat convocarea de urgenţă a reuniunii Consiliului de Securitate al ONU în legătură cu situaţia tensionată din regiunea Mării Azov.

sursa foto evz