Deși termenul limită de finalizare al proiectului este februarie 2019, șeful de șantier Răzvan Chiș, a afirmat pentru Radio Reșița că lucrarile  avansează într-un ritm accelerat și astfel, cel mai probabil, pe 15 decembrie, copiii se vor putea bucura de noul spațiu de joacă.

Până în momentul de față, au fost montate echipamentele de joacă, pe trei zone din patru, iar sistemul de irigație a fost montat și este funcțional. Este vorba despre un sistem de alimentare cu apă, prevăzut cu sprinklere pentru irigarea gazonului. Instalația este conectată la tablou de comandă, prevăzut cu senzori de ploaie, care va opri instalația în caz de precipitații. Pasul următor este amenajarea aleilor, prin montarea pavelelor, a bordurilor și a unei noi zone cu echipamente de joacă.

Noul spațiu de joacă, se va întinde pe o suprafață de peste 3.000 de metri pătraţi, modernizat şi structurat astfel încât să existe o segregare pe grupe de vârstă şi categorii de activităţi, pentru a se evita accidentările. În acelaşi timp vor fi asigurate şi spaţii de odihnă şi relaxare pentru adulţi şi supraveghetori.

 

Se doreşte ca această zonă împreună cu vegetaţia, amenajările gândite şi soluţiile peisagistice propuse să fie o atracţie pentru localnici, să ofere o imagine inedită şi să fie o locaţie de relaxare şi odihnă pentru toate grupele de vârstă de la cei mai mici copiii, până la persoanele vârstnice. 

(Răzvan Todor)