[FOTO] Ambasadorul Mihnea Constantinescu a murit la vârsta de 57 de ani!

273

Ambasadorul Mihnea Constantinescu a încetat din viaţă la 57 de ani, într-un spital din Nisa.

Născut în 1961, Mihnea Constantinescu a fost cadru didactic al Universităţii Politehnica din Bucureşti, domeniul inginerie nucleară, specializare în care a obţinut şi doctoratul. Ulterior, a intrat în serviciul diplomatic.

A deţinut, pe perioada mai multor guvernări, funcţiile de director al Cancelariei Prim-ministrului, consilier de stat sau consilier diplomatic, secretar de stat şi director general pentru Afaceri Politice în cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Astfel, a fost purtător de cuvânt al premierului Petre Roman (1990-1991) şi director de cabinet al premierilor Theodor Stolojan (1992), Adrian Năstase şi Călin Popescu-Tăriceanu. A fost şi asistent personal al premierului Petre Roman, precum şi director de cabinet al lui Mircea Geoană, când acesta era ministru de Externe. În martie 2012, premierul Mihai-Răzvan Ungureanu i-a încredinţat conducerea comisiei interministeriale de negociere pentru recuperarea creanţelor Rompetrol.

În anul 2001, a fost reprezentant personal al preşedinţiei în exerciţiu a OSCE pentru Europa de Sud-Est, în timpul preşedinţiei române, iar în 2003 a fost reprezentantul Guvernului român pe lângă Autoritatea Provizorie din Bagdad şi consilier al MAE irakian, notează site-ul www.familiaregala.ro.

A fost membru al Consiliului Regal. A fost decorat cu Ordinul Coroana României în grad de Comandor, cu Decoraţia Regală Nihil Sine Deo şi cu Crucea Casei Regale a României. La 28 octombrie 2013, a primit distincţia de Cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare, înmânată de către ambasadorul Franţei la Bucureşti, Philippe Gustin.

Ambasadorul Mihnea Constantinescu a deţinut funcţia de preşedinte în exerciţiu a Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului (IHRA), pe perioada în care România a preluat preşedinţia acestei organizaţii (mart. 2016 – mart. 2017).

În iulie 2016, a fost desemnat reprezentant special în Ministerul Afacerilor Externe, drept coordonator cu însărcinări speciale pentru securitate energetică.

Dumnezeu să-l odihnească!

Condoleanțe familiei!

(A.B.B.)

Sursa AGERPRES

Anca Bălălău
Radio Reşiţa mi-a dat şansa să spun povestea mai departe ascultătorilor care cred în nemurirea artelor, cel mai minunat adăpost pentru cei care și-au ascuns, fără să știe nimeni, copilăria în buzunar și care au pornit să-și continue jocul până la sfârșitul lor. Sunt fericită fiindcă fac parte cu sufletul şi pregătirea mea profesională (absolvent licență și master- Jurnalism cultural al U.N.A.T.C. "I.L.Caragiale" București) dintr-o echipă minunată.