Reprezentanţii comunităţii româneşti din Ungaria marchează Centenarul Marii Uniri, la Gyula

71

Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Centrul pentru Politici Locale din Alba Iulia şi publicaţia „Foaia românească” din Ungaria organizează „Contribuţia românilor din Ungaria la Marea Unire şi rolul Armatei Române în eliberarea Budapestei de trupele bolşevice”.

La conferinţă participă diplomaţi, istorici, demnitari ai statului român, ziarişti din ţară şi din Ungaria, membri ai asociaţiilor civice din România şi reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Ungaria. Evenimentul cuprinde şi o festivitate în cadrul căreia membrii reprezentativi ai românilor din Ungaria, inclusiv directorii de şcoli unde se învaţă în limba română, vor fi premiaţi de către Institutul Eudoxiu Hurmuzachi.

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni , instituţie aflată în subordinea Ministerului Românilor de Pretutindeni, are ca scop derularea de programe pentru promovarea valorilor culturale românești, în principal în rândul etnicilor români din cadrul comunităților istorice românești din afara teritoriului României precum şi dezvoltarea de activităţi specifice, în beneficiul culturii, al civilizaţiei naţionale şi al imaginii României în lume.