[FOTO] 100 de ani de Industrie la Reșița

Fundația Activity împreună cu Direcția Județeană pentru Cultură Caraș-Severin, au organizat astăzi, un vernisaj fotografic cu ocazia Centenarului, în care au fost prezentate realizările uzinelor din Reșița, de-a lungul vremii.

Inginerul Marius Hegedus, unul dintre invitați, a precizat: “Am punctat câteva fapte, idei, privind istoria și industria din Reșița. Industria noastră, a ajuns înainte de cel de al II-lea Razboi Mondial, cea mai mare și cea mai puternică intreprindere din țară.”

Președinta fundației Activity, doctor inginer Nadia Potoceanu, a vorbit despre potențialul uzinelor Reșița: “Ce vom lăsa generațiilor viitoare!? Poate nu este rău să le lăsam amintirea a ceea ce s-a dezvoltat în Banatul de Munte.Încercăm să integrăm industria Reșițeană într-un circui turistic, pentru a revitaliza istoria orașului.”

Înainte de anul 1989 uzinele de la Reşiţa reprezentau principal sursă de venit a orașul, însă odată cu prăbuşirea economiei interne de după Re­voluţie şi un management privat care într-un deceniu n-a reuşit să o rentabilizeze, au dus la degradarea și prabușirea unei istorii industriale de peste 200 de ani.

De același autor

Related Articles