[FOTO-AUDIO] România de nota 10: Fotbalista Laura Rus din Bocşa, golgheteră în Liga Campionilor

786

Invitata emisiunii naționale ”România de nota 10” este în această săptămână fotbalista bănăţeană Laura Rus!

Aceasta şi-a sărbătorit ziua de naştere, acasă, la Bocşa. S-a întâmplat după o pauză de aproape 13 ani, Laura Rus petrecându-şi ziua de naştere în cantonamente sau plecată în diferite ţări. A avut parte de o petrecere de vis alături de cei dragi, părinţi, soră şi prieteni.

”M-am bucurat enorm că sunt în număr atât de mare alături de mine, într-o zi specială pentru mine, cea în care am împlinit 31 de ani, mai ales că în perioada următoare vor fi meciuri foarte grele, campionatul este din ce în ce mai greu, cu echipe noi şi puternice. Sper din suflet să am jocuri bune şi să înscriu multe goluri, încât echipa să se claseze în primele trei din campionat. Să-mi dea Dumnezeu, în primul rând, sănătate pentru a putea să mai practic acest sport atâţia ani cât îmi mai permite forma fizică.”

Jucătoarea de naţională, evoluează în prezent în campionatul italian, la Hellas Verona.

Laura Rus a jucat prima dată handbal, dar mai apoi a ajuns la fotbal, moștenind talentul de la tatăl ei, fost jucător de fotbal. Prima echipă la care a jucat în țară a fost Pandurii Târgu Jiu, a trăit o perioadă de împliniri acolo, de unde, dealtfel, a fost și selecționată în naționala României.

”De mică jucam fotbal cu băieții, în spatele blocului și lipseam de la școală ca să merg la antrenamente la fotbal în sală. Nu mă jucam cu păpuși, iar atunci când veneam de la școală, îmi aruncam ghiozdanul, mâncam și fugeam repede să joc fotbal.”

La 18 ani a primit prima ofertă din străinătate, de la Sporting Club de Huelva, o echipă spaniolă. În Spania a evoluat timp de patru ani și jumătate. A urmat o perioadă de glorie la Apollon Ladies, unde a ieșit golgheteră în Champions League, în anul 2012.

După aceasta, după cum ne mărturisește, a urmat cea mai frumoasă parte din cariera ei de până acum, prezența în lotul echipei campioane a Danemarcei, dar și în Coreea de Sud la Suwon.

La naţională feminină de fotbal a României nu a mai fost convocată în urma neînțelegerilor cu selecţionerul Mirel Albon, dar Laura Rus îşi doreşte cu ardoare să mai joace în tricoul naţionalei şi speră că se va ajunge la o normalitate a lucrurilor.

”Este o mare mândrie să joc în tricoul naționalei, să cânte imnul țării, să îmi fie recunoscute meritele, munca mea fiind încununată de succes, ” spune Laura Rus.

Doar aşa unul dintre cei mai buni atacanţi pe care fotbalul feminin din România îi are poate să revină în primul 11 tricolor.

Bocşeanca Laura Rus are o evoluţie foarte bună la Hellas Verona, în campionatul Italian de fotbal, unde s-a transferat în acest sezon de la Sassuolo, tot în Serie A și unde în șase meciuri a marcat două goluri.

Mesajul Laurei Rus, născută la Bocșa în județul Caraș-Severin pentru românii de pretutindeni este: ”Să fim mai buni, înțelegători, optimiști, deoarece sunt multe lucruri simple, care ne pot face fericiți. Să fim sănătoși, să nu uităm să fim OAMENI, să ne respectăm mai mult.”

Luna viitoare, în data de 16 decembrie sportiva cărășeană va organiza la Reșița tradiționala Cupă de fotbal feminin, care-i poartă numele și la care va avea loc și un joc demonstrativ ale performerilor din sportul cărășean, dar și ale prietenelor sale din naționala României.

Cristina Corocan