Mâine începe a 5-a ediție ROVINHUD Wine Show

Vineri începe cea de-a 5-a ediție ROVINHUD Wine Show oferind publicului cel mai bogat program de până acum: 360 de vinuri, 35 expozanți, 12 masterclassuri, 7 experți internațional și 35 voluntari implicați pentru promovarea vinului de calitate în beneficiul persoanelor cu dizabilități.

Anul acesta vizitatorii ROVINHUD Wine Show vor putea degusta vinuri de pe 5 continente în toate stilurile posibile: de la albe aromate până la roșii corpolente, de la vinuri fortificate până la cele de desert. Vom avea vinuri cu personalitate, vinuri de pe soluri vulcanice, chiar de pe vulcani activi, soiuri autohtone românești cât și internaționale. Vom putea participa la verticale dar vom putea afla și care sunt vinurile favorite ale experților străini.

Pentru prima dată vom decerna premiul Vinificatorul anului, ales de către ceilalți vinificatori din România. Finaliștii sunt Oliver Bauer, Aurel Rotărescu, Sorin Macoviciuc și Mihai Baniță, rezultatul fiind anunțat la ultimul master class al anului alături de experți internaționali prezenți la eveniment.

Pe lângă cele 360 de vinuri de calitate pe care vă invităm să le descoperiți la Rovinhud Wine Show 2018, am invitat și un producător de brânzeturi excepționale realizate după rețete italienești de către Asociatia Curtea Culorilor. Curtea Culorilor este o întreprindere socială care, prin vânzarea de produse de calitate, susține procesul de dezinsituționalizare și incluziunea unor tinere care, după un trecut greu, trăiesc acum în comunitate, au un loc de muncă decent și o viață demnă.

Și pentru că suntem atenți la detalii și ne dorim să oferim o experiență cât mai plăcută, brânzeturile produse de Curtea Culorilor și oferite de către expozanți participanților vor fi prezentate pe un tocător din lemn masiv produs de Kenosis Design. Kenosis este un atelier ce produce obiecte de design interior și mobilier, unde sunt angajate persoane de etnie rromă din comunitatea locală, din Cerneteaz, județ Timiș.

Și în acest an Restaurantul Mercy va fi prezent cu delicioasele brânzeturi și mezeluri italiene care s-au bucurat de un mare succes în anii trecuți. Restaurantul Massimo va oferi cafeaua în mod gratuit, costul acesteia fiind donat cauzei ROVINHUD 2018.

Vă așteptăm cu drag la această nouă aventură în spiritul ROVINHUD: degustăm, învățăm, trăim experiențe noi și în același timp sprijinim persoanele cu dizabilități.

Prețul unui bilet de zi pentru accesul în Sala Expo este de 50 lei vineri, între orele 16-20 și de 70 lei sâmbătă și duminică, între orele 11-20. Pentru participarea la masterclassuri trebuie achiziționat un bilet în plus. Biletele se pot procura atât online de pe www.rovinhud.ro cât și de la secretariatul evenimentului, în limita locurilor disponibile.

De același autor

Related Articles