Accident teribil aseară. Un preot a omorât o femeie și a rănit alte două, apoi a fugit de la locul accidentului

O femeie a murit iar alte două sunt rănite, după ce au fost lovite marţi seara, 13 noiembrie, de o maşină în timp ce se deplasau pe marginea drumului în localitatea Mitocu Dragomirnei, a informat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată citată de Agerpres.

Din primele cercetări a rezultat că accidentul a fost produs un preot, Apetrei George Ionuț, de la parohia ”Sf. Mucenic Gheorghe” din localitate, a cărui maşină a fost găsită de poliţişti în curtea locuinţei sale, prezentând avarii ce ar fi putut fi produse în urma impactului cu victimele a relatat portalul Stiri pe Surse.  Cele 3 femei lucrau la Spitalul de Recuperare Neuropsihiatrică din Mitocu Dragomirnei.

Potrivit IPJ Suceava, autorul a fost identificat la circa o oră după producerea accidentului, autorul părăsind locul faptei. Roșca Alina a făcut stop cardio-respirator,  dar, în ciuda eforturilor cadrelor medicale,  a decedat. Colegele ei de muncă, Hrețiuc Angela și o altă infirmieră, Iosefina, au fost rănite, ambele fiind transportate la spital. Cele trei femei terminaseră programul de muncă și tocmai ieșiseră de la unitatea spitalicească și se îndreptau spre casă.

Din primele cercetări a rezultat că preotul, depistat cu o alcoolemie de 0,88 mg/litru alcool pur în aerul expirat, în timp ce se deplasa pe DJ 208D dinspre Mitocu Dragomirnei spre Suceava, a acroşat cele trei femei care circulau pe acelaşi sens de mers.

La faţa locului au intervenit pompierii militari de la Detaşamentul Suceava, cele trei femei fiind preluate de două ambulanţe SMURD, dar una dintre acestea, aflată în stare de inconştienţă, a fost declarată decedată. Ea era mama a doi băieți, unul dintre ei fiind student la Teologie, celălalt fiind liceean.

Autorul accidentului a fost şi el dus la spital pentru a i se recolta probe biologice şi stabilirea alcoolemiei în sânge.

Preotul va fi cercetat pentru ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi vătămare corporală din culpă.

Cele mai citite

Related Articles