Ministrul delegat pentru afaceri europene a demisionat

89

Ministrul delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu, şi-a dat demisia după şedinţa de guvern de ieri.

Este a treia demisie înregistrată în Guvernul Dăncilă până în acest moment. Potrivit primelor informaţii, ministrul ar fi demisionat deoarece este nemulţumit de faptul că nu primeşte susţinere pentru pregătirea preluării preşedinţiei României a Consiliului Uniunii Europene.

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat că România este pregătită pentru preluarea şi exercitarea acestui mandaţ în cadrul căruia vor fi abordate provocări precum: Brexit, viitorul Europei, realizarea unui consens asupra viitorului cadru financiar multianual şi vor fi gestionate dosare legate atât de politicile europene tradiţionale – Politica de Coeziune şi Politica Agricolă Comună – dar şi cele referitoare la migraţie, politica de apărare şi terorism.

“Din cate inteleg, s-a produs această demisie”, a declarat Rovana Plumb la Digi 24. “Am stat de vorba, au fost discutii principiale in ceea ce priveste modul in care suntem pregatiti sa preluam presedintia Consiliului UE”, a continuat ministrul Fondurilor Europene, referindu-se la sedinta de vineri seara. Intrebata daca Negrescu se afla pe lista a remaniabililor, Plumb a sutinut ca nu cunoaste aceasta informatie. In legatura cu motivele demisiei, a sugerat ca ar putea fi “ceva de natura personala”.

“Este regretabil, nu se face asa ceva”, a spus Plumb si la Antena 3.

(Sebastian Dragomir)