[FOTO] Lecţie deschisă în studioul Radio Reşiţa

212

În cadrul săptămânii „Şcoala Altfel” elevii de clasa a VIII-a, de la Şcoala Generală nr. 9 din municipiu, împreună cu profesorii lor, au vizitat astăzi postul nostru de radio.

Aproximativ 30 de elevi curioşi au avut şansa să descopere astăzi tainele radioului public. După ce au vizitat redacţia de ştiri şi studioul de emisie al radioului, elevii s-au oprit în producţie. Aici managerul Laura Sgaverdea le-a prezentat câteva tehnici importante pentru a deveni crainici sau buni cititori de ştiri.

Zis şi făcut, această tehnică a fost pusă imediat în practică de doi elevi mai curajoşi care pe viitor nu ar exclude varianta de a deveni prezentatori de ştiri. În plus şi alţi elevi, după întâlnirea cu jurnaliştii Radio Reşiţa au devenit fascinaţi de profesia de jurnalist.

În încheiere managerul postului Laura Sgaverdea le-a lansat provocarea de a reveni la radio tuturor celor interesaţi să înveţe această frumoasă meserie.

Daiana Roşca

Daiana Rosca
Lucrez în mass-media de la 16 ani. Am cochetat cu televiziunea, cu presa scrisă, dar radioul îmi curge prin vene şi nu mă văd facând altceva. Sunt o leoaică ambiţioasă şi plină de viaţă. Mă consider sufletul redacţiei pentru că pun suflet în tot ceea ce fac şi reuşesc de fiecare dată să-i fac pe colegi să râdă chiar şi în cea mai mohorâtă zi. Iubesc oamenii şi mă bucur să descopăr în fiecare zi lucruri noi.