Conferinţă internaţională de Inginerie Electrică şi Sisteme la UEM Reşiţa

328

Universitatea „Eftimie Murgu“ din Reşiţa în parteneriat cu Consiliul Judeţean Caraş-Severin organizează în 9 şi 10 noiembrie 2018 a doua ediţie a „Conferinţei de Inginerie Electrică şi Sisteme“.

Alături de cadre didactice, cercetători şi doctoranzi de la Facultatea de Inginerie şi Management, la această manifestare ştiinţifică participă şi cadre didactice din diferite centre universitare din ţară (Universitatea Politehnica din Bucureşti, Universitatea Politehnica din Timişoara, Universitatea din Craiova, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, Universitatea din Oradea) şi din străinătate (Universitatea Tehnică a Moldovei, Universitatea Tehnică a Vienei, Universitatea Karkov din Ucraina, Universitatea Kragujevac din Republica Serbia).

Lucrările manifestării, pentru care au fost elaborate articole de către 72 cadre didactice, cercetători şi doctoranzi, s-au deschis vineri, 9 noiembrie, la ora 11:00, în sala multimedia „Constantin Gruescu”.

 

Coordonatorul Conferinţei de Inginerie Electrică şi Sisteme, şef de lucrări dr. ing. Elisabeta Spunei, a precizat:

Deschiderea Conferinţei s-a derulat după cum am şi pregătit-o, de fapt, am avut oaspeţi de la Galaţi şi din Republica Moldova. A fost o onoare să fie prezent rectorul UEM Reşiţa, Andrade Bichescu (…) O astfel de manifestare are, în primul rând, un impact pentru universitatea reşiţeană, pentru întreaga activitate academică, deoarece, la această Conferinţă cercetătorii de la noi, precum şi de la celelalte centre universitare au ocazia să îşi expună lucrările, cercetările, noutăţile în domeniu. Impactul este deosebit şi pentru comunitatea locală, deorece, în cadrul manifestării vor fi organizate o vizită tematică la Centrala Hidroelectrică de la Ruieni, precum şi vizite la obiective turistice din Caransebeş, respectiv Muntele Mic.

Lucrările Conferinţei vor fi publicate în anale, există 33 de lucrări realizate de 72 de cadre didactice şi cercetători. Sunt şi studenţi implicaţi în lucrările Conferinţei De Inginerie Electrică şi Sisteme, ediţia a doua. Din punct de vedere al promovării zonei, participanţii au ocazia să vadă unele frumuseţi ale Banatului, pentru că avem cu ce să ne mândrim”. Elisabeta Spunei.

Conferinţa de Inginerie Electrică şi Sisteme se va încheia sâmbătă, 10 noiembrie.

(Ada Botezan)