Asistentul de la Spitalul Judeţean Reşiţa acuzat de luare de mită a fost suspendat din funcţie!

Şi Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa a deschis o anchetă internă în cazul asistentului medical din cadrul Secţiei de Anatomie Patologică acuzat zilele trecute de luare de mită.

Noul manager nu a stat cu mâinile în sân, asistentul a fost suspendat astăzi din funcţia pe care o deţine la spital până la finalizarea anchetei ne-a declarat în exclusivitate managerul unităţii medicale, Waldemar Murgu.

“Am luat toate măsurile legale şi mai mult decât atât chiar astăzi am semnat decizia de suspendare din activitate pe perioada reţinerii a domnului Hopartu pentru că noi nu tolerăm în niciun fel actele de corupţie. Fără îndoială, în momentul în care nu va mai fi în această stare de detenţie la domiciliusau altfel, are dreptul legal să se prezinte la serviciu până va primi o sentinţă definitivă care va stipula într-un fel sau altul drepturile şi obligaţiile lui. Chiar din primele săptămâni de când am fost numit în această poziţie am trimis corpul nostru de control la morgă, evident că am găsit nereguli şi am remediat toate problemele respectând procedurile şi în acest moment morga îşi desfăşoară activitatea sută la sută în legalitate”, ne-a declarat Waldemar Murgu

Conform unui comunicat al Ministerului Public, s-a reţinut faptul că, în cursul acestui an, asistentul medical a primit de la reprezentanţii societăţii comerciale, prin intermediul angajatei, periodic, sume de bani cuprinse între 300 şi 2700 lei, în legătură cu atribuţiile de serviciu, respectiv activităţi de restaurare a cadavrelor la care era obligat conform legii. Suma totală primită de asistent este de peste 40 de mii de lei.

Pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Daiana Roşca

Cele mai citite

Related Articles