Trasee turistice în jurul Reșiței

878

Zilele acestea la Reșița, au fost montate panouri de informare cu traseele turistice din jurul municipiului. Iubitorii de drumeții, alergare montană și plimbări cu bicicleta, pot face mișcare pe traseele special amenajate din împrejurimile Reșiței.

Potecile au fost construite de membrii asociației Bike Attack Reșița, cu scopul de a revitaliza partea actviă a orașului. Proiectul a început în urmă cu doi ani și este un real succes. Anul acesta, pe traseele construite de voluntari, au fost organizate trei evenimente sportive, Alergând la Pădure, Reșița Mountain Bike Race și Metal Enduro, unde a participat un numar impresionant de concurenți, din țară și străinătate.

Prin realizarea acestor trasee, dar și prin montarea panourilor informative, Reșița este un exemplu pentru restul orașelor din România. Cu ajutorul Direcției Silvice Caraș-Severin, Administrația Parcului Național Semenic Cheile Carașului, Primaria Reșița și Ascociația Prietenii Munților, potecile sunt recunoscute oficial și acreditate pentru competițiile sportive.

Cele două panouri informative au fost amplasate în zonele intens circulate din municipiu, unul în centrul orașului, iar cel de al doilea în zona de acces pedestru spre Poiana Golului, în zona stadionului “Mircea Chivu”. Panourile conțin harta traseelor amenajate, destinația acestora, gradul de dificultate și lungimea fiecăruia. În perioada următoare se va trece la montarea altor panouri dar și amenajarea mai multor poteci.

            

 

Răzvan Todor