[FOTO] „Nunţi, Amante şi Vacanţe”,” o adevărată lecție de teatru jucată cu inteligență și fără a atinge granița vulgarului!

146

Pentru cei mai hâtri dintre noi, cu siguranță și fără ipocrizie ideea de a răspunde invitației Teatrului de Vest de a viziona comedia bulevardieră „Nunţi, Amante şi Vacanţe”,de Neil Simon, regia Radu Gabriel, a fost la început doar un gest de politețe… desigur, după vizionarea acestei „trilogii comice”, părerea a fost cu totul alta, fără nici un pic de regret, pentru o seară în care am avut parte de o atmosferă de buna dispoziție și bucurie.

„Nunţi, Amante şi Vacanţe”,deși are un titlu nu foarte pretențios, a fost o adevărată lecție de teatru jucat cu inteligență și fără a atinge granița vulgarului, ci s-a păstrat în cheia comicului decent. Radu Gabriel, în calitate de regizor și protagonist a deslușit cu profesionalism fiecare detaliu artistic în așa fel încât să nu ducă în derizoriu nici o clipă atât acțiunea cât și atmosfera din sala de spectacole.


Deși sunt un cuplu atât în viață, cât și pe scenă, Maria Radu și Radu Gabriel, au încântat prin prospețime și bun simț, realizând o stare de bucurie și admirație.

Ana Odagiu și Marius Gîlea au continuat cea de-a doua parte în aceeași cheie de umor și bună dispoziție, pentru ca la finalul reprezentației, cei patru protagoniști să se întâlnească pe scena declanșând un ropot de râs în sală.


Ana Odagiu, înzestrată și cu o voce specială, este cunoscută melomanilor și pentru muzica de calitate pe care o promovează, iar Marius Ghilea este și dascăl, alături de Radu Gabriel, la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București, oameni care performează pe scenă și la catedră.Reîntâlnirea cu Maria Radu a avut dublă semnificație, atât din postura de actor, dar și de coleg din Radio România, unde distinsa actriță are emisiuni.

„Nunţi, Amante şi Vacanţe” este o comedie bulevardieră jucată de artiști care ne-au convins încă o dată că celebra zicere a lui Konstantin Stanislavski: “Iubește arta din tine și nu pe tine în artă” , este un mod de a fi al lor. Spectacolul este o lecție de teatru prin care s-a dovedit că poți face publicul să râdă și fără a te ajuta de gesturi obscene și vulgaritate, cum de fapt se întâmplă mult prea des pe scenele din România.

Cu cei patru protagoniști ne reîntâlnim miercuri , 14 noiembrie, de la ora 22:15 la emisiunea Boema.

Radio România Reșița este partener media al Teatrului de Vest!

Anca Bica Bălălău