Cel mai așteptat film al anului, Moromeții 2, va ajunge pe marile ecrane din România din 16 noiembrie, însă echipa filmului va porni într-o caravană prin țară încă de la finalul lunii octombrie.

Pelicula Moromeții 2 va avea proiecții de gală în prezența echipei în mai multe orașe din  Caraț-Severin, respectiv în Oravița pe 31 octombrie, la Cinema 3D Oravița, de la ora 18:00 și la Reșița, la Cinema Dacia, de la ora 20:00.

Pe 1 noiembrie caravana ajunge la Caransebeș, la Cinema 3D Luna, de la ora 20:00. Biletele pot fi achiziționate de la casieriile cinematografelor.

Pelicula readuce pe marile ecrane, după mai bine de 30 de ani, iubitele personaje ale lui Marin Preda, sub regia aceluiași Stere Gulea. Imaginea filmului este alb-negru și este semnată de Vivi Drăgan Vasile, unul dintre cei mai apreciați directori de imagine din România.

Moromeții 2 continuă povestea familiei lui Ilie Moromete, din satul din Câmpia Dunării, și-l are în prim-plan pe mezinul Niculae. Anii 1945-1946 îl găsesc pe Ilie Moromete îmbătrâniţ dar încă în putere. Între el și cea de-a doua soție, Catrina, tensiunile continuă, în timp ce Niculae este pus la încercare de promisiunile lumii noi, în care totul e posibil dacă te înregimentezi.

Distribuția este una de excepție și reunește câțiva dintre cei mai apreciați și iubiți actori români. În rolurile principale îi vom vedea pe Horațiu Mălăele (Ilie Moromete), Dana Dogaru (Catrina Moromete) și Iosif Paștina (Niculae Moromete), aflat la debutul într-un rol principal în cinema. Alături de ei apar Răzvan Vasilescu, Gheorghe Visu, Oana Pellea, Andi Vasluianu, Florin Zamfirescu, George Mihăiță, Ioana Bugarin, Paul Ipate, Vlad Logigan , Cuzin Toma, Marian Râlea, Dorina Chiriac, Liviu Pintileasa, cu participarea extraordinară a lui Ion Caramitru.

Filmările pentru Moromeții 2 au început anul trecuţ în septembrie, majoritatea secvențelor fiind turnate în aceeași casă, din același sat (Talpa, județul Teleorman) în care a fost realizat și primul film în 1985.

Filmul va intra în cinematografele din județul Caraș-Severin și din întreaga țară începând cu 16 noiembrie.