[FOTO-VIDEO] Grav accident pe DN6 Caransebeş-Lugoj. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie!

Grav accident pe DN6 Caransebeș-Lugoj, în care au fost implicate un microbuz și trei mașini. Opt persoane rănite. A fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Update-bilanţ final: „12 persoane implicate, 8 persoane rănite ( dintre care una în stop cardiorespirator) transportate la unitatea de primiri urgenþe din Caransebeş. Persoana aflată stare gravă a fost declarată decedată de către medici”.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență informează că pe DN6 Caransebeș-Lugoj, în apropriere de Jupa, a avut loc un accident grav. Din primele informații, sunt 7 persoane rănite şi una decedată. Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție.

„Caraș-Severin – Accident rutier în care au fost implicate un microbuz și 3 autoturisme. Incidentul s – a petrecut în apropierea localității Caransebeș, pe DN 6 – sat Jupa.

Având în vedere numărul ocupanților, pentru eficientizarea misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului.

Dinamica accidentului este prezentată într-un comunicat al IPJ:
„Un cetățean sârb, de 38 de ani, care conducea un autoturism înmatriculat în Austria, dinspre Caransebeș spre Lugoj, a pătruns pe contrasens și a acroșat o autoutilitară care circula regulamentar. Autoutilitara s-a răsturnat pe partea dreaptă și a rulat forțat pe sensul opus unde a fost lovită în pavilion de un autoturism care circula regulamentar. Autoturismul care a provocat accidentul și-a continuat deplasarea pe sensul opus încă aproximativ 80 de metri și a intrat în coliziune frontală cu un al patrulea autoturism care circula regulamentar dinspre Lugoj spre Caransebeș. Niciunul dintre conducătorii auto implicați în accident nu a consumat băuturi alcoolice. În urma accidentului au rezultat 8 victime, din care: 1 persoană decedată (un tânăr de 18 ani, din localitatea Oituz, județul Bacău, pasager în autoutilitară), 1 persoană rănită grav (o femeie de 62 de ani, din localitatea Căvăran, județul Caraș-Severin, pasageră în cel de-al treilea autoturism) și 6 persoane rănite ușor (patru femei cu vârste între 36 și 64 de ani, un bărbat de 74 de ani și un copil de 4 ani).
În continuare se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, fapte prevăzute și pedepsite de art. 192 și 196 Cod Penal”.

La locul incidentului, salvatorii intervin cu o mașină de stingere, o descarcerare, o ambulanță SMURD și trei ambulanțe SAJ.

Din primele cercetări coliziunea între cele 4 autoturisme, a avut loc pe fondul unei depășiri neregulamentare. Se circulă dirijat. Ancheta este în desfăşurare.

Daiana Roşca

Cele mai citite

Related Articles