Spectacolul copilăriei la TROFEUL INTERREGIO la handbal fete de pe Valea Cernei!

393

La Sala de sport LEXANDRU DUICU din stațiunea Băile Herculane au început astăzi jocurile din cadrul TROFEULUI INTERREGIO la handbal fete pentru echipe de juniori V (născute în anii 2008-2009) și baby handbal (născute în 2010-2011).

S-au aliniat la startul competiției echipele CSS Drobeta Turnu Severin, ACS SPORTING Ghimbav Brașov, CS OLIMPIC Drobeta Turnu Severin, HCM Craiova, ACS Băile Herculane – două echipe, LPS BANATUL Timișoara – două echipe, CSS TOROK Rm.Vâlcea, ACS LEU Giarmata, CSS Caracal și HC CHIMIA Rm.Vâlcea – la junioare V, respectiv ACS Băile Herculane, CS OLIMPIC Drobeta Turnu Severin, ACS LEU Giarmata, CS PALESTRA 21 Caracal, HCM Craiova, HC CHIMIA Rm. Vâlcea și CSS TOROK Rm. Vâlcea – la baby handbal.

Meciurile primei zile au fost entuziasmante, micile jucătoare luându-și rolul în serios și au luptat cu ardoare pentru fiecare minge, chiar dacă se poate observa diferența valorică dintre echipe, iar publicul – care a umplut tribunele – a creat o atmosferă de adevărat spectacol, încurajându-și echipele favorite! Scorul contează mai puțin în această competiție, obiectivul fiind acomodarea micilor handbaliste cu atmosfera de concurs și verificarea echipelor înaintea startului întrecerilor oficiale la care vor participa!

Cristina ROMILĂ – antrenor ACS SPORTING Ghimbav Brașov : Ne bucurăm că am reușit să participăm și la minihandbal, am fost și la turneul organizat de junioare III, ne-a plăcut și am revenit cu drag! Fetele au o evoluție foarte bună și adversarele pe care le-am întâlnit au fost pe măsură, le felicităm, felicit toți copiii care participă la acest turneu, este un turneu benefic având în vedere că imediat se apropie etapele pe euroregiuni și este un prilej foarte bun să ne verificăm cunoștințele pe care le-am dobândit la antrenament! Sunt mulți copii, mulți părinți, mulți antrenori, atmosfera foarte frumoasă la Băile Herculane, vă mulțumim frumos pentru invitație și sper ca copiii să se simtă bine și să joace un handbal de plăcere, pentru că asta e important!

Amalia ȘERBAN (ACS SPORTING Ghimbav Brașov) : Mă simt bine, dar turneul se simte greu în teren! Îmi place handbalul pentru că este un sport jucat de toți oamenii și le spun copiilor de vârsta mea să vină la handbal, pentru că este un sport foarte frumos!

Larisa OLTEANU – antrenor CSS Caracal : Ne simțim foarte bine, am venit aseară, fetele se simt foarte foarte bine, este primul lor turneu, să spun, oficial și sunt foarte entuziasmate! Este o atmosferă foarte plăcută, sunt susținute de părinți din tribune, organizatorii ne-au pregătit surprize foarte plăcute și fetele se simt excelent, pentru ele este extraordinar acest turneu pentru că este primul lor turneu! Ținând cont că sunt și în vacanță, le prinde foarte bine!

Mă simt foarte bine pentru că mie îmi place să joc handbal și aceasta este o pasiune foarte interesantă! Te simți în lumea ta și dai tot ce poți! Practic handbalul de doi ani și chiar doresc să urmez o carieră în handbal! Mie îmi place foarte mult asta și de când am intrat în sală, primul antrenament mi s-a părut foarte interesant! Chiar dacă eram cea mai mică de acolo, mă jucam și mi s-a părut interesant și am vrut să continui!

Competiție se va încheia mâine (luni 29 octombrie), când va avea loc și festivitatea de premiere a tuturor echipelor participante din partea organizatorilor!

TROFEUL INTERREGIO de pe Valea Cernei este organizat de ACS Băile Herculane, cu sprijinul Asociației Județene de Handbal Caraș-Severin, Primăriei și Consiliului Local Băile Herculane, sub egida Federației Române de Handbal.

Paul-Sever SMADU