Alexandru Bourceanu a fost ales fotbalistul anului de jucătorii din primele trei ligi

Alexandru BourceanuCăpitanul campioanei Steaua Bucureşti, Alexandru Bourceanu, a fost desemnat vineri seara cel mai bun jucător român al anului 2013, vineri, în cadrul primei Gale a premiilor Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori (AFAN).

Aceste premii au o semnificaţie specială, deoarece sunt acordate în urma voturilor exprimate numai de către jucătorii care activează în primele trei ligi de fotbal din ţara noastră.

Cel mai bun tânăr jucător a fost Nicolae Stanciu (Steaua), iar Ciprian Tătăruşanu (Steaua) a câştigat premiul de cel mai bun portar. O situaţie inedită a fost consemnată la categoria cel mai bun fundaş, unde Vlad Chiricheş (Steaua/Tottenham) şi Florin Gardoş (Steaua) au primit un număr egal de voturi.

Alexandru Bourceanu şi-a adjudecat şi premiul pentru cel mai bun mijlocaş.

Constantin Budescu (Astra Giurgiu) a primit premiul pentru cel mai bun atacant, iar cea mai bună fotbalistă a fost numită Ştefania Iulia Vătafu.

Eric de Oliveira, care a jucat pentru Gaz Metan Mediaş şi Pandurii Tg. Jiu în 2013, a fost desemnat cel mai bun stranier.

Laurenţiu Reghecampf (Steaua) a câştigat titlul de cel mai bun antrenor.

Fostul vârf Ionel Dănciulescu (Dinamo) a primit premiul special pentru întreaga carieră.

Titlul de cel mai bun arbitru din anul 2013 a revenit lui Alexandru Tudor.

Cel mai bun conducător de club a fost desemnat Cornel Şfaiţer (FC Botoşani).

La categoria rezervată jurnaliştilor, au fost acordate două premii, pentru presa scrisă lui Cătălin Tolontan, de la Gazeta Sporturilor, iar la audio-vizual lui Valentin Moraru, de la Digi Sport.Sursa:Agerpres

De același autor

Related Articles