Aurel Beldeanu, un alt jucător al Craiovei Maxima la spital!

1198

Lui Aurel Beldeanu, fost mare fotbalist al Craiovei Maxima şi prieten al regretatului Ilie Balaci, i s-a făcut rău în momentul în care sicriul cu trupul neînsufleţit al minunei blonde din Bănie a fost scos din Biserica Sfântul Ilie. El a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova. Este posibil ca Aurică Beldeanu să fi suferit un accident vascular cerebral (AVC) şi urmează să i se facă computer tomograf.

Fostul jucător al Craiovei a căzut din picioare chiar în biserica în care se afla trupul neînsuflețit al lui Balaci. Cei prezenți au sunat imediat la numărul de urgență. Un echipaj al ambulanței se afla însă chiar în fața bisericii astfel că medicii au intervenit aproape imediat. Doctorii veniți pentru a-i acorda primul ajutor mamei lui Balaci în cazul în care aceasta ar fi avut nevoie, au încercat să-l resusciteze pe Beldeanu și până la urmă au luat decizia de a-l transporta la spital. S-a folosit un scaun cu rotile pentru ca acesta să fie dus până la ambulanţă. Primul diagnostic al medicilor este acela de infarct cu semipareză.

Aurel Beldeanu a început fotbalul mare la Progresul București, formație pentru care a jucat aproape o sută de partide. S-a transferat în 1972 la CSM Reșița unde a stat preț de patru ani de zile. Consacrarea a cunoscut-o în 1976 când a bătut palma cu Universitatea Craiova. Nouă ani de zile a stat Beldeanu la gruparea din Bănie pentru care a înscris de 18 ori. Are în palmares două titluri de campion în Liga 1 Betano, ambele reușite cu Craiova Maxima, în sezoanele 1979-1980 și 1980-1981. Mai mult de atât, Beldeanu a mai cucerit și patru Cupe ale României cu aceeași formație în 1977, 1978, 1981, 1983.

Surse: gds.ro, fanatik.ro