Mii de oameni din Timiş, fără gaz în locuinţe

246

Este vorba despre locuitori din zona oraşului Deta, care nu mai au gaz în locuințe din cauza unor neînțelegeri între furnizorul și distribuitorul de combustibil. O întâlnire pentru a rezolva această problemă are loc astăzi (n.r. luni, 22 octombrie) la Ministerul Energiei.

Gazul a fost oprit în locuințe și instituții din zona Deta, după ce furnizorul și distribuitorul de gaz nu s-au înțeles asupra unor condiții contractuale. Problema este una care a apărut de ceva timp. Prefectul de Timiș, Eva Andreaș, a solicitat acum aproximativ două săptămâni o întâlnire între factorii implicați la Ministerul Energiei, problema părea că s-a rezolvat, iar acum are loc o nouă întâlnire, pe același „teren”, pentru că gazul a fost oprit din nou.

Practic, este vorba de tendința descrescătoare a nivelului de gaze naturale din zona Partoș, unde în prezent mai există o singură sondă productivă, iar consumul în distribuție a depășit cota de debit aprobată. Reprezentanții societăților comerciale implicate s-au pus din nou luni, 22 octombrie, la masa discuțiilor, la Ministerul Energiei, urmând să se găsească o soluție pentru ca oamenii să aibă în continuare gaz în locuințe pentru încălzire și gătit, mai ales că urmează o perioadă cu temperaturi scăzute.

Acum câteva zile a mai avut loc o astfel de întâlnire și problema părea rezolvată, urmând să se preia gaze naturale din altă sursă pentru a acoperi nevoile de consum ale oamenilor. Gazul a fost însă sistat din nou, iar întâlnirea de la Ministerul Energiei de luni, 22 octombrie, poate soluționa problema.

Sursa: tion.ro