Caransebeș: iluminat inteligent în valoare de 3 milioane de euro

330

Consiliul Local Caransebeș a aprobat miercuri, 17 octombrie, un proiect cu fonduri europene, pentru iluminatul public din municipiu. Dacă va fi aprobat, bugetul local va avea de câștigat, costurile cu energia electrică reducându-se cu 40-50%.

Mai exact trecerile de pietoni vor fi iluminate distincţ, se vor intensifica luminile în momentul când pietonii vor traversa, fantele luminoase vor fi orientate astfel încât aceste treceri de pietoni să fie foarte vizibile. De asemenea, pe timpul nopții se va reduce intensitatea luminilor în intervalul în care circulația pietonală și rutieră vor fi scăzute, în plus prevede schimbarea tuturor corpurilor de iluminaţ precum și extinderea rețelei de iluminat public în zonele în care acum nu există, a precizat primarul Felix Borcean.

Tehnic, se vor instala 1841 de noi corpuri de iluminat și 254 de noi stâlpi, dintre care opt fotovoltaici, iar peste 62 de kilometri de rețea de iluminat public, adică peste 100 de străzi, vor fi reabilitați sau extinși. De asemenea, 1841 de puncte luminoase vor fi controlate prin telegestiune.

Investiția se ridică la 3 milioane de euro, iar cofinanțarea administrației locale este de 2% din valoare.

 

Valentina Adam

foto facebook