Toamnă rodnică în Caraş-Severin: Porumbul în topul recoltei din câmp!

418

Campania agricolă este pe ultima sută de metri, iar cea mai mare cantitate de cereale şi plante tehnice, din câmp a ajuns deja în hambare, a declarat pentru Radio Reşiţa Pavel Nefir, adjunctul Direcţiei pentru Agricultură.

Conform acestuia până la această dată porumbul a fost recoltat de pe o suprafaţă de aproape 18 mii de hectare, ceea ce reprezintă un procent de realizare de peste 86% şi de floarea soarelui, urmate de soia, cartofi de toamnă, tomate şi struguri.

“Această toamnă a fost rodnică la recoltele din câmp. Până la această dată recoltarea porumbului a fost finalizată pe o suprafaţă de aproape 18.000 de hectare, ceea ce înseamnă un procent de realizare de peste 86%. Producţia este deosebit de bună. Recoltarea florii soarelui s-a încheiat, a fost obţinută o producţie mulţumitoare pentru judeţul nostru şi pentru cum a fost anul, de aproape 2.300 de kg la hectar. A început şi recoltarea soiei, 33% din suprafaţă a fost recoltată,  a fost finalizată recoltarea cartofilor de toamnă şi spre sfârşit se află şi recoltatul tomatelor şi al strugurilor”.  

Pavel Nefir a mai spus că, în prezent în Caraş-Severin se desfăşoară arăturile şi însămânţările de toamnă. Orzul şi rapiţa au fost deja semănate, iar acum se lucrează intens la cultivarea suprafeţelor arabile cu grâu şi triticale. Adjunctul Direcţiei pentru Agricultură a mai precizat că, procentul de realizare la zi în ceea ce priveşte lucrările în câmp, destinate culturilor de toamnă, este de peste 60%. (Hardy Cvoica)