[FOTO] “Toamnă colorată, toamnă îmbelşugată” la Centrul Primăvara din Reşiţa

312

La Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă “Primăvara” din Reşiţa astăzi a avut loc tradiţionala sărbătoare a toamnei pentru copiii cu nevoi speciale. Oana Maurer a fost organizatorul principal al acţiunii menite să le aducă mai multe zâmbete pe faţă celor care păşesc zilnic pragul acestui Centru unde beneficiază de îngrijiri specifice.

Cei mici s-au întrecut în dibăcie în patru ateliere creative. A fost vorba despre un număr de 70 de copii şi 50 de cadre didactice însoţitoare. Nici părinţii nu au putut lipsi de la această sărbătoare, astfel că în curtea Centrului Primăvara se poate spune că a fost un adevărat târg. Copiii îndrumaţi de profesori şi părinţi au făcut frigărui din fructe specifice toamnei, mere, pere, struguri, au pus murături, au sculptat şi au pictat dovleci. Cei mai mari dintre ei şi-au dat concursul în pregătirea unei plăcinte cu mere şi scorţişoară.

Surpriza acestei ediţii a fost prezenţa cantautorului Cristian Octavian Melher care i-a încântat realmente pe copii, dar şi pe adulţii prezenţi. Artistul a spus că a ţinut să participe la acest eveniment din solidaritate pentru cei “mai nefericiţi decât noi”…

Copiii Primăverii au dansat şi pe acorduri de muzică populară, ca într-o adevărată zi de sărbătoare a toamnei exclusiv dedicată lor.

(Ada Botezan)