Sfințirea picturii interioare a Bisericii Ortodoxe din comuna Mehadia!

771

Comuna Mehadia este în plină pregătire pentru marea sărbătoare care va avea loc aici la sfârșitul acestei săptămâni și anume sfințirea picturii interioare a Bisericii Ortodoxe din centrul de comună.

Lucrarea picturii interioare a început în anul 2013 și, iată, a durat aproape 5-6 ani de când am început această lucrare mare și în tot parcursul acestei lucrări deosebite am avut sprijinul parohienilor Mehadiei și a credincioșilor ei! Cea mai mare renovare a picturii a avut loc în 1908, în anul 1957 a fost adausă, în 1978 iarăși a fost spălată, recondiționată și s-au adăugat câteva scene în pictura bisericească, după care, iată, în acest 2018, anul Centenarului Marii Uniri, am reușit cu ajutorul credincioșilor și a tuturor celor implicați să facem această lucrare deosebită. Am numit această generație o GENERAȚIE DE AUR, pentru că vremurile sunt așa cum sunt, dar iată, cu ajutorul Bunului Dumnezeu și al credincioșilor noștri și a oamenilor de bună credință am reușit să o finalizăm într-un an și jumătate, la un termen deosebit de bun, să finalizăm această lucrare și pe data de 21 octombrie să ne bucurăm de acest lucru!

Pentru credincioșii din Parohia Mehadiei acest eveniment este o lucrare extraordinară, săvârșită printr-o jertfă masivă, financiară în primul rând, după care și moral credincioșii noștri devin participanți activi în viața bisericească și locală, totodată, a comunității din Mehadia, lucru care este îmbucurător, mai ales când trăim, iată, vremuri putem spune apocaliptice și de slăbire a credinței, însă această zonă a Banatului Montan, în apropierea Băilor Herculane, iată, Mehadia se ridică puțin deasupra a tot ceea ce înseamnă peren și trecător!, ne-a declarat Prea Cucernicul părinte Ciprian Danci Zărescu – parohul Bisericii Ortodoxe din comuna Mehadia.

Paul-Sever SMADU

2 COMENTARII

  1. Am participat astăzi la un regal de credință, mulțumire lui Dumnezeu și preoților participanți. Avem o biserica deosebita și un preot special.Deși este maramureșean preotul Ciprian Danci parcă s-a născut și a crescut aici.Un tata implicat,un soț model și un preot cu har.Viața nu este ușoară pentru nimeni,dar el are mereu o vorba buna și un zâmbet cu care sa te imbărbăteze.Suntem norocoși sa va avem printre noi!!!!Va mulțumim pentru tot ce faceti pentru comuna Mehadia !!!

  2. FELICITARI PARINTELUI PAROH LA BISERICA ORTODOXA ROMANA DIN MEHADIA . O persoana cu un har preotesc adevarat a reusit sa faca multe lucruri bune impreuna cu crestinii ortodocsi din Mehadia.Sub directa indrumare a IPS Episcop de Caransebes , Parintele Ciprian s-a remarcat venind la Mehadia si a dovedit ca a meritat increderea primita de la superiori.Bunul Dumnezeu sa-i indrume drumul precum merita.DOAMNE AJUTA .

Comentariile sunt închise.