spital bozovici

Asociaţia „Sănătate pentru Almăj” înfiinţată în urmă cu un an, a reuşit redeschiderea Spitalului din Bozovici ca Centru Multifuncţional. Din cauza lipsei de personal specializat, la ora actuală funcţionează doar secţia de interne. Asociaţia face eforturi pentru a deschide şi secţiile de pediatrie şi ginecologie. Deoarece medicii români nu s-au arătat interesaţi, almăjenii s-au orientat spre medicii rezidenţi din Republica Moldova. Tratativele sunt avansate în ceea ce priveşte un medic pediatru care a susţinut deja un examen pentru recunoaşterea studiilor în România. O delegaţie a Asociaţiei a plecat astăzi la Ministerul Sănătăţii pentru recunoaşterea rezidenţiatului.  Aceeaşi procedură urmează şi pentru angajarea unui medic ginecolog.

Din Asociaţia „Sănătate pentru Almăj” fac parte 8 consilii locale, respectiv Lăpuşnicu Mare, Lăpuşnicel, Prigor, Eftimie Murgu, Bozovici, Bănia, Dalboşeţ şi Şopotu Nou.

Anca Bălălău
Radio Reşiţa mi-a dat şansa să spun povestea mai departe ascultătorilor care cred în nemurirea artelor, cel mai minunat adăpost pentru cei care și-au ascuns, fără să știe nimeni, copilăria în buzunar și care au pornit să-și continue jocul până la sfârșitul lor. Sunt fericită fiindcă fac parte cu sufletul şi pregătirea mea profesională (absolvent licență și master- Jurnalism cultural al U.N.A.T.C. "I.L.Caragiale" București) dintr-o echipă minunată.