[VIDEO-FOTO] ”Cupa Banatului Reșița 2018” a reunit și în acest an sute de înotători din România, Serbia şi Ungaria

913

Complexul Municipal Sport și Sănătate ”Ioan Schuster” din Reșița a devenit, din nou, neîncăpător în acest final de săptămână, după ce peste 500 de sportivi s-au aliniat la startul competiției ce are loc de peste 20 de ani la Reșița: Cupa Banatului” la înot.

S-au aliniat pe blockstarturi copii și adolescenți de vârste diferite, de la mai multe cluburi din vestul și centrul țării, dar și din Ungaria și Serbia.

S-au bucurat de atmosfera de concurs, de condițiile excelente oferite de bazinul reșițean, după cum au afirmat chiar concurenții:

Directorul CSS Reșița, prof. Marius Crețeanu a vorbit despre organizarea acestei competiții pentru al 20-lea an în municipiul de pe Bârzava:

Cupa Banatului la înot a revenit în acest an Clubului Sportiv Școlar Hunedoara. Pe locul doi, la general, au fost înotătorii de la CSM Arad, iar pe trei cei de la CSS Reșița.

Principalul organizator și finanțator este Consiliul Județean, alături de Primăria Reșița, CSS Reșița, Direcția Județeană pentru Tineret și Sport și diferite societăți comerciale.

Cristina Corocan

—————-

La Complexul Municipal Sport și Sănătate ”Ioan Schuster” din Reșița va avea loc sâmbătă, 13 octombrie concursul internațional „Cupa Banatul”, întrecere tradițională la care vor lua parte peste 500 de înotători.

Sunt zeci de sportivi din străinătate, din Ungaria și Serbia, cluburi din Pancevo, Zrenianin, Kikinda, Ada și restul din mai multe localități din România.

Prof. Marius Crețeanu, directorul Clubului Sportiv Școlar Reșița a vorbit despre amploarea acestui eveniment:

”Este competiția internațională pe care o organizăm de peste 20 de ani - Cupa Banatul -ce sperăm să fie cu o participare numeroasă, în jur de 500 de concurenți, de la 3 cluburi din Ungaria și 3 din Serbia, iar din României din județele Caraș-Severin, Timiș, Arad și Hunedoara. Este o competiție de mare anvergură și se desfășoară înaintea Campionatului Național și este o bună verificare pentru toți sportivii.”

Competiția va începe la ora 10.15 cu festivitatea de deschidere, urmată de primul start la ora 10.30. Cuprinde două reuniuni, prima va începe sâmbătă dimineață de la ora 10:30, iar cea de-a doua se va desfășura tot sâmbătă, începând cu ora 16:30.Participă copii de toate vârstele.

Principalul organizator și finanțator este Consiliul Județean, alături de Primăria Reșița, CSS Reșița, Direcția Județeană pentru Tineret și Sport și diferite societăți comerciale.

Cristina Corocan