Atelier practic pentru liceenii care vor să facă film documentar

În acest sfârşit de săptămână (12 – 14 octombrie 2018) se desfăşoară primul stagiu al proiectului educațional „Primul meu film documentar. Atelier practic pentru liceeni”, găzduit de Centrul de Tineret Mansarda Reșița.

Ajuns pentru prima dată la Reșița, după 16 ediții organizate începând cu 2012 în Bârlad,  Tulcea, Sibiu, București, Blaj, Caracal, Cahul și Timișoara, cursul practic se va desfășura pe  parcursul lunilor octombrie si noiembrie.

La întâlniri participă 12 elevi de liceu din Reșita, care vor parcurge atât cursuri teoretice  despre tehnica filmului documentar (regie, filmare, montaj, post-producție), vor participa la  exerciții practice pentru deprinderea tehnicii filmului documentar, vor lucra în echipă pentru realizarea primului film documentar orientat spre un subiect din propria comunitate.

Coordonatorul proiectului este Bogdan Pălici, regizor montaj, din Bucureşti, care a precizat:

Proiectul „Primul meu film documentar. Atelier practic pentru liceeni”, ediția a XVIII-a este implementat de Asociația VIRA în parteneriat cu Centrul de Voluntariat Reșita, Centrul de Tineret Mansarda, Direcția Județeană de Sport și Tineret Caraș-Severin, Muzeul Cineastului Amator, MKBT: Make Better. Proiectul este realizat cu sprijin financiar din partea Centrului Național al Cinematografiei.

(Ada Botezan)

De același autor

Related Articles